Service menu right

Aanvragen invoercertificaten suiker voor verkoopseizoen 2019/2020

Meer artikelen
Suikerbiet biobased grondstof
Gepubliceerd op: 28 augustus 2019 | Gewijzigd op: 28 augustus 2019

Nieuwsbericht 19.067 - Op 1 oktober 2019 opent een nieuw verkoopseizoen in de suikersector. U kunt elke maand een invoercertificaat aanvragen tot op de 7e dag, uiterlijk om 13:00 uur. Met een invoercertificaat betaalt u geen of een verlaagde invoerheffing.

Beschikbare hoeveelheden en zekerheidstelling

In de tabel bij Download vindt u de beschikbare hoeveelheden en het te betalen invoerrecht per contingent. De zekerheid bedraagt € 20 per ton. U stelt de zekerheid tegelijkertijd met uw aanvraag. Meer informatie vindt u op de pagina Zekerheid.

Bewijs

Voor het nieuwe verkoopseizoen moet u ook bewijs van handelsverkeer indienen om deel te mogen nemen. Wij kunnen uw aanvraag pas in behandeling nemen na ontvangst van dit bewijs.

Aanvragen

Voor producten uit de suikersector kunt u niet digitaal aanvragen. Aanvraagformulieren voor deze regeling kunt u opvragen bij Team In- en uitvoer: teaminenuitvoer@rvo.nl. Uw aanvragen voor de maand oktober kunt u indienen tussen 9 en 13 september 2019, uiterlijk om 13:00 uur. Uw volledig ingevulde aanvraag stuurt u naar het onderstaande e-mailadres of faxnummer:

Verzending via e-mail en bijlagen in pdf, heeft de voorkeur. Een pdf-bestand verkleint de kans dat de e-mail niet aankomt door antispam- of viruscontroles. Het e-mailbericht mag niet groter zijn dan 5 MB. Grotere bestanden moet u via de fax versturen.

Toewijzing

RVO.nl publiceert geen toewijzingen als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen. Op de openbare website van de Europese Commissie vindt u alle toewijzingen. Klik eerst op het linker icoontje en daarna op het middelste icoontje aan de linkerzijde van het scherm. Selecteer vervolgens de taal, het gewenste jaartal, de sector en tenslotte het contingentnummer.

Meer informatie

Op de pagina Invoer suiker vindt u alle informatie.

Heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op. Voor vragen over:

  • de regeling: 088 042 6850
  • uw aanvraag: 088 042 6707
  • uw zekerheid: 088 042 5831 of 088 042 4468

Download: