Service menu right

Aanvragen invoercertificaten varkensvlees 2021

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 20 november 2020 | Gewijzigd op: 20 november 2020

Nieuwsbericht 20.087 – Eind november en begin december kunt u invoercertificaten aanvragen voor varkensvlees. De contingenten die openen op 1 januari vallen onder nieuwe bepalingen. De contingenten die doorlopen tot en met 30 juni vallen nog onder de oude voorwaarden.

Voorwaarden deelname varkensvlees uit Oekraïne

Voor varkensvlees uit Oekraïne opent een nieuw contingentjaar. Om te mogen aanvragen voor de contingenten moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland.
  • Uw bedrijf is voor btw-doeleinden in Nederland geregistreerd.

Bij uw eerste aanvraag binnen het nieuwe contingentjaar ontvangen wij van u:

  • een recente btw-opgave;
  • uw EORI-nummer.

Douane-expediteurs en -agenten mogen niet voor zichzelf aanvragen.

Referentiehoeveelheid aantonen

Voor de contingenten van varkensvlees uit Oekraïne moet u referentie aantonen. Op onze pagina Referentiehoeveelheid en bewijs vindt u meer informatie.

Is de beschikbare hoeveelheid voor een contingent verdeeld over 4 kwartalen van elk 25%? Dan mag u maximaal 25% van uw aangetoonde referentiehoeveelheid per kwartaal aanvragen.

Mail uw opgave van referentiehoeveelheid naar teaminenuitvoer@rvo.nl.

Aanvragen

De invoercertificaten voor varkensvlees uit Canada en Oekraïne kunt u aanvragen van 23 tot en met 30 november 2020. Uw aanvraag moet op 30 november uiterlijk om 13:00 uur door ons zijn ontvangen.

Rond 15 december publiceert de Europese Commissie (EC) de toewijzingen. Zolang er nog een hoeveelheid beschikbaar is, kunt u de eerste 7 dagen van elke maand een aanvraag indienen. Is de beschikbare hoeveelheid op? Dan kunt u niet meer aanvragen voor dat contingent.

Varkensvlees uit de Verenigde Staten en overige landen

De overige contingenten waarvoor u kunt aanvragen hebben een looptijd van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021. Voor deze contingenten gelden nog de huidige bepalingen. Hiervoor kunt u van 1 tot en met 7 december 2020, uiterlijk om 13:00 uur aanvragen.

Dien uw aanvraag digitaal in via mijn.rvo.nl onder Direct regelen.

Lees meer over het Digitaal aanvragen van invoercertificaten.

Beschikbare hoeveelheden en zekerheidstelling

Onderaan de pagina, onder het kopje 'Downloads' vindt u een overzicht van alle contingenten, met de beschikbare hoeveelheid en de benodigde zekerheid.

Varkensvlees uit de Verenigde Staten en overige landen

De hoeveelheden voor de contingenten met een looptijd van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021 kunnen nog wijzigen. Dit is vooral afhankelijk van de mate waarin de aan de importeurs in het Verenigd Koninkrijk toegewezen hoeveelheden in de periode 1 januari tot en met 31 maart 2021 worden benut. Tijdens de vergadering van het beheerscomité van 11 november 2020 heeft de EC hiervoor een wijziging van verordening (EU) 2019/386 voorgesteld.

Overdracht

De rechten van de certificaten zijn overdraagbaar.

Meer weten?

Op de informatiepagina Invoer varkensvlees vindt u meer informatie over de regeling. Heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bij vragen over:

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.