Aanvragen voor invoerregelingen rundvlees juni 2019

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 20 mei 2019 | Gewijzigd op: 21 mei 2019

Nieuwsbericht 19.042 - In juni kunt u importrechten en/of invoercertificaten aanvragen voor diverse tariefcontingenten in de rundersector. Een invoercertificaat geeft u het recht om rundvlees in te voeren, zonder of met een verlaagde heffing.

Beschikbare hoeveelheden en zekerheidstelling

In de tabel onder Download staan de regelingen waarvoor u in juni kunt aanvragen. Hierbij vindt u informatie over de beschikbare hoeveelheden, de te stellen zekerheid en de geldigheidsduur van het importrecht en het invoercertificaat. De zekerheid stelt u tegelijkertijd met uw aanvraag. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Zekerheid.

Digitaal aanvragen

U kunt uw aanvraag voor Hilton beef uit de Verenigde Staten en Canada indienen van 3 tot en met 5 juni 2019. Voor de overige regelingen kunt u indienen van 3 tot en met 7 juni. Voor alle aanvragen geldt, dat deze uiterlijk op de laatste dag om 13:00 uur door ons moeten zijn ontvangen.

Dien uw aanvraag digitaal in via mijn.rvo.nl. Het aanvraagformulier vindt u op de pagina Runderen en rundvlees invoeren, onder Direct regelen. Vraagt u aan voor een regeling waarbij u een echtheidscertificaat nodig heeft? Dan kunnen wij uw aanvraag pas in behandeling nemen na ontvangst van een origineel echtheidscertificaat en een kopie conform.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+
  • TAN-codes
  • Machtigingen voor collectieve aanvragen
  • Het nieuwe 9-cijferige relatienummer

Lees meer over het Digitaal aanvragen van importrechten en invoercertificaten.

Publicatie toewijzing

RVO.nl publiceert geen toewijzingen als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen. Op de openbare website van de Europese Commissie vindt u alle toewijzingen. Meer informatie vindt u op onze pagina Invoer rundvlees.

Heeft u vragen over de invoerregeling of over digitaal aanvragen? Neem dan telefonisch contact op met RVO.nl:

  • bij vragen over de regeling: 088 042 6850
  • bij vragen over uw aanvraag: 088 042 6732
  • bij vragen over uw zekerheid: 088 042 5831 of 088 042 4468

Download:

Service menu right