Service menu right

Al meer dan 2.500 RVO.nl-projecten op Aiddata website

Meer artikelen
wereldkaart met RVO.nl-projecten
Gepubliceerd op: 25 juni 2019 | Gewijzigd op: 17 september 2019

Op de website Aiddata staan inmiddels meer dan 2.500 projecten, in ruim 110 landen. De projecten zijn afkomstig uit meer dan 30 programma’s. Aiddata is de website met alle projecten en programma’s op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, die zijn uitgevoerd met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Het gaat om projecten op het gebied van infrastructuur, private sector ontwikkeling, voedselzekerheid, gezondheidszorg, (drink)waterbeheer, energie, klimaat, exportbevordering naar Europa, kinderarbeid, verantwoorde mijnbouw en bancaire producten voor lokale investeringen.

Open data

Op Aiddata vindt u alle informatie over een project. Van het doel, de locatie, de uitvoerders, de status en de uitputting van projecten, tot de betalingen en behaalde resultaten.

Iedereen kan deze website gebruiken. De (open) data worden ook gebruikt voor rapportagedoeleinden. Het voorkomt WOB-verzoeken en helpt bij het beantwoorden van Tweede Kamer-vragen.

IATI

RVO.nl is lid van het International Aid Transparency Initiative (IATI). Dit is een internationaal samenwerkingsverband waar ruim 1.000 organisaties en ngo’s wereldwijd soortgelijke data publiceren.

Meer informatie

Wilt u weten hoe IATI werkt? Bekijk de YouTube-video over IATI .

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met het IATI-team bij RVO.nl:
E: iati@rvo.nl
M: 06 5252 4365