Connected Care-programma in Indonesië, Thailand en Maleisië van start | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Connected Care-programma in Indonesië, Thailand en Maleisië van start

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 9 juli 2021 | Gewijzigd op: 15 juli 2021

Het 'Strategisch Meerjarige Marktbewerkingsprogramma' voor de Connected Care-sector in Indonesië, Maleisië en Thailand is gestart. Dit programma ondersteunt Nederlandse bedrijven bij het zakendoen in de 3 landen. Dit publiek-private initiatief is een samenwerking van de Task Force Health Care, de Nederlandse ambassades en RVO.

Het programma moet de Nederlandse export versterken en de positieve impact hiervan op de Sustainable Development Goals vergroten. Het programma richt zich op:

  • het opbouwen van een netwerk met lokale stakeholders;
  • het positioneren van de Nederlandse Connected Care-sector;
  • het verder ontwikkelen van de relaties met Indonesië, Maleisië en Thailand.

Nederlandse bedrijven die toegang tot zorg en de effectiviteit en efficiëntie van de zorg verbeteren, van e-health tot gezondheidsinfrastructuur, kunnen zich per activiteit aanmelden.

Meld u aan om op de hoogte te blijven van de activiteiten.

Succesvolle eerste virtuele missie

De eerste activiteit heeft al plaatsgevonden: een virtuele missie naar Thailand, Maleisië en Indonesië. Tussen 28 juni en 1 juli waren maar liefst 145 deelnemers aanwezig. Tijdens een openingswebinar en 4 expertsessies presenteerden 14 Nederlandse bedrijven zich aan een netwerk van lokale stakeholders uit de Connected Care-sector.

Ook stond het webinar ‘Doing Business in Indonesia’ op het programma. Daarin werden de handelsbarrières in de Connected Care-sector in Indonesië onder de loep genomen. Met 20 tot 65 deelnemers per sessie, waarvan het grootste deel lokale life science & health-partijen, zijn de virtuele ontmoetingen goed bezocht.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Zuidoost-Azië is een van de koplopers op het gebied van uitgaven in de zorg. Snelle economische groei, toenemende welvaart, een vergrijzende bevolking en een toenemend aantal chronische ziekten zorgen voor een grotere vraag naar zorg. Bovendien zijn deze landen volop bezig met het beleid voor een universele ziektekostenverzekering.

Nederland heeft veel expertise en kennis en kan belangrijke oplossingen leveren op gebied van medische devices, e-health en fysieke gezondheidsinfrastructuur.

Strategische Meerjarige Marktbewerking

RVO voert het Strategische Meerjarige Marktbewerkingsprogramma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wilt u meer weten over dit programma? Neem dan contact op met: 

Linda Reijers
Programmamanager Partnerships bij RVO
E: linda.reijers@rvo.nl

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.