Coronakredietregeling ook voor herstelinvesteringen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Coronakredietregeling ook voor herstelinvesteringen

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 17 juni 2021 | Gewijzigd op: 17 juni 2021

Ondernemers kunnen 3 speciale coronakredietregelingen om meer redenen gaan aanvragen: niet alleen om op korte termijn rekeningen te kunnen betalen, maar ook om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe apparatuur of hun voorraden aan te vullen. Ook zijn de regelingen verlengd tot en met 31 december 2021. 

Het gaat om de KKC (kredieten tot € 50.000), BMKB-C (tot € 1,5 miljoen) en GO-C (tot € 150 miljoen).

Investeren in herstel

Tot nu toe zijn de 3 regelingen vooral ingezet om bedrijven snel van financiering te voorzien om hun rekeningen mee te betalen. De regelingen zijn er ook voor kredieten voor investeringen in vaste activa, heropbouw van voorraden- en debiteurenposities en het terugbrengen van leverancierskrediet naar een gebruikelijke termijn.

Hoger garantiepercentage

De coronaregelingen hebben hogere garantiepercentages dan normaal, wat wil zeggen dat de overheid voor een groter deel garantstaat voor in het geval de lening niet terugbetaald kan worden. Hierdoor is het makkelijker voor financiers om de lening te verstrekken. Financiers doen natuurlijk nog steeds een kredietbeoordeling om te zien of de aanvrager de lening financieel kan dragen.

Voor kredieten tot € 250.000 kunnen financiers geautomatiseerde kredietbeoordeling toepassen waardoor ondernemers sneller uitsluitsel kunnen krijgen over hun kredietaanvraag.

Non-bancaire financiers

Voor de garantieregelingen KKC en BMKB-C kunnen mkb-ondernemers, behalve bij banken, ook terecht bij 22 non-bancaire financiers. Momenteel wordt onderzocht of ook de GO-C regeling kan worden opengesteld voor non-bancaire financiers.

Lees het volledige persbericht op Rijksoverheid.nl.

Meer weten?

Lees meer over:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.