D2B biedt oplossing verkeerschaos miljoenenstad Kampala

Meer artikelen
Straat in Kampala, Oeganda

Kampala, de hoofdstad van Oeganda, kampt al jaren met enorme verkeersproblemen en ernstige luchtvervuiling in het Central Business District. De Kampala Capital City Authority (KCCA) ontwikkelt met steun van Develop2Build (D2B) een projectplan dat een oplossing moet bieden.

Het projectplan moet zorgen voor:

  • een betere verkeersdoorstroming;
  • een gezondere luchtkwaliteit;
  • meer economische kansen voor de inwoners.

Develop2Build

Het programma Develop2Build (D2B) steunt dit project. Twee Nederlandse adviesbureaus, Move Mobility en Goudappel, hebben samen met KCCA een mobiliteitsplan opgesteld. Het D2B-project gaat voortbouwen op dit mobiliteitsplan, in samenwerking met KCCA en de Nederlandse ambassade in Kampala.

Het project zal zich vooral richten op de herinrichting van het centrale minibusstation Old Taxi Park en autovrije zones voor voetgangers en fietsers in het Central Business District van Kampala. De haalbaarheidsstudie bestaat uit een uitgebreide milieu-effectrapportage en gesprekken met belanghebbende partijen.

De studie staat gepland voor 2018. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de bouwfase start.

Bekijk deze video over de bestaande mobiliteitsplannen en het D2B-project, in Kampala gemaakt door het D2B-team.

Smart City Plan Kampala, Oeganda
Animatie uit bestaand mobiliteitsplan

Miljoenenstad

Kampala is een metropool met 1,5 miljoen inwoners en 1,5 miljoen forenzen die dagelijks de stad inreizen. Het Central Business District kampt al jaren met enorme verkeersproblemen, opstoppingen, ongelukken met voetgangers en ernstige luchtvervuiling door de uitstoot van roetdeeltjes.

Service menu right