Day for Change en HAS Food Experience naar Europese finale EEPA

Meer artikelen
EEPA Winnaars 2018

Gepubliceerd op: 7 juni 2018 | Gewijzigd op: 7 juni 2018

Day for Change en HAS Food Experience vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2018. In november nemen zij het op tegen de andere meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU.  

Op 6 juni vond op het Ondernemersplein in Rotterdam de Nederlandse voorronde plaats van deze Europese Awards. 5 projecten pitchten hun initiatief voor de jury. Na een spannend beraad kwamen Day for Change en HAS Food Experience  als winnaars uit de bus.  

HAS Food experience is een foodevenement met vernieuwende projecten voor de toekomst van aanstormende foodprofessionals, opgezet door HAS studenten.
Day for Change is een educatieproject waarbij kinderen en jongeren in Nederland leren ondernemen met een microkrediet. De winst die zij maken komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden.
EEPA winnaars 2018
Van links naar rechts: Mary van Hoek-Hendriks (HAS), Luc Heumen (eHAS/eigen bedrijf) en Babette Anhalt (Day for Change)

De jury over de winnaars

De jury bestond uit voorzitter Pieter Waasdorp, manager Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (op foto boven links); Toon Buddingh, incubator-ondernemer en Thomas Blekman, expert Corporate Effectuation & Strategy.

Juryvoorzitter Pieter Waasdorp:  
"We nomineerden deze 2 projecten, omdat ze niet alleen creatief en inspirerend zijn maar ook een maatschappelijk impact hebben: Day for Change brengt kinderen niet alleen ondernemerschapsvaardigheden bij, maar geeft ze ook een ethisch kompas mee door de inclusive financing projecten. HAS Food Experience geeft hun studenten een podium om kansrijke foodconcepten te realiseren in de markt en te werken aan de fooduitdagingen van de toekomst. We zijn verheugd om deze 2 projecten de kans te geven zich op Europees niveau te presenteren en denken dat ze een grote kans maken om in Europa te winnen."

Finale in Graz

Eind november wordt tijdens de finale in Graz, Oostenrijk bekend of de Nederlandse projecten één van de Awards in de wacht weten te slepen.

Innovatie stimuleren en belonen

Doel van de EEPA-Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale) overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Awards of de verkiezing? Ga dan naar onze EEPA-informatiepagina.

Service menu right