Deadline vaststelling TVL Q1 verschuift 6 weken | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Deadline vaststelling TVL Q1 verschuift 6 weken

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 21 september 2021 | Gewijzigd op: 06 oktober 2021

Na afloop van een subsidieperiode vragen we ondernemers naar hun werkelijke omzet. Dit noemen we de vaststelling. De deadline voor de vaststelling van TVL Q1 2021 sluit op 12 november. Dit was eigenlijk 1 oktober. Ondernemers hebben dus langer de tijd om hun omzetgegevens aan te leveren.

Ondernemers kregen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven. Dit moet nu voor 11 november 2021 17:00 uur gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, nemen we zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie. 

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Ruime betalingsregelingen

Tot nu toe zien we dat het grootste deel van de ondernemers voor TVL Q1 2021 na de definitieve berekening meer geld ontvangt. Ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie we het definitieve bedrag naar beneden bijstellen, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.