Deel uw projectidee voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Deel uw projectidee voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 september 2021 | Gewijzigd op: 07 september 2021

Bedrijven en ngo's kunnen begin 2022 weer subsidie aanvragen via SDG7 Results. Dit programma ondersteunt projecten die zorgen dat kwetsbare groepen in ontwikkelingslanden toegang krijgen tot betaalbare en duurzame energie. Heeft u al een projectidee? Neem dan contact met ons op voor advies.

SDG7 Results is een 'Result Based Finance' regeling. Dat betekent dat we de subsidie pas uitbetalen wanneer de vooraf afgesproken projectresultaten met zekerheid zijn vastgesteld. We controleren de resultaten via een verificatiesysteem. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Zo werkt verificatie

Een onafhankelijke tussenpersoon, de Independent Verification Agent (IVA), controleert of de afgesproken tussentijdse resultaten van het project zijn behaald. Het internationale accountantskantoor KPMG voert de controles uit voor de SDG7-projecten op basis van een systeem dat we samen met hen hebben ontwikkeld.

KPMG maakt een risicoanalyse per project. Onderdeel van de analyse is het risico op fouten en de fraudegevoeligheid. Op basis van de analyse bepaalt KPMG de verificatiemethode met bijvoorbeeld telefonische controles, gegevenscontroles en bezoeken op locatie. Daarna ontvangen we van KPMG een adviesrapport over het uit te betalen bedrag.

Succesvol project

De Pollinate Group heeft kortgeleden subsidie ontvangen na succesvolle verificatie van hun project voor zonnelantaarns. Ruim 7.800 bewoners in Indiase sloppenwijken profiteren nu van 1.563 zonnelantaarns.

Pollinate werkt met een verkoopteam waar ook ongeletterde vrouwen deel van uitmaken. Deze vrouwen hadden moeite om de juiste verkoopinformatie te registreren die nodig is voor de verificatie. De oplossing was een makkelijk toegankelijke app, waarin de vrouwen hun verkopen bijhouden door foto's te maken en berichten in te spreken. Pollinate zorgde voor de training.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.