Service menu right

Denk mee over SDE++ 2021

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 11 mei 2020 | Gewijzigd op: 11 mei 2020

Tussen 7 en 22 mei 2020 organiseert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een schriftelijke ronde waarin de markt kan reageren op de conceptadviezen SDE++ 2021 die PBL heeft gepubliceerd op haar website.

In deze conceptadviezen staan de technieken die mogelijk worden opgenomen in de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) van 2021. Daarnaast nodigt PBL de markt uit om aanvullende technieken aan te dragen voor de SDE++ 2021. U kunt reageren op het conceptadvies en de onderliggende kostenbevindingen per thema. U vindt de informatie op de PBL-website.

SDE++

In 2020 is de bestaande SDE+-regeling verbreed van duurzame energieproductie naar CO2-reductie. Om ervoor te zorgen dat de transitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft, is deze subsidieregeling aangepast. Voor het advies voor de SDE++ in 2021 kijkt PBL naar nieuwe opties om aan de SDE++-regeling toe te voegen. Ook de in 2020 opengestelde opties blijft PBL aanpassen naar de laatste marktontwikkelingen.

PBL advies

Het PBL adviseert, met ondersteuning van TNO EnergieTransitie en DNV GL, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over verschillende onderdelen van de SDE++. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt op de advisering over de basisbedragen.

Advies openstelling SDE++ 2021

Op basis van de schriftelijke reacties uit de markt en de gesprekken met de markt stelt het PBL een eindadvies op voor het ministerie van EZK.
Minister Wiebes (EZK) besluit aan het eind van het jaar over de openstelling van de SDE++-regeling 2021, de open te stellen categorie├źn en de bijbehorende basisbedragen.