Derogatievergunning 2018: aanvragen vanaf 6 juni

Meer artikelen
Tractor met mestinjecteur op weiland
Gepubliceerd op: 4 juni 2018 | Gewijzigd op: 04 juni 2018

Vanaf 6 juni 2018 kunt u voor uw landbouwbedrijf een derogatievergunning aanvragen. Nederland heeft namelijk definitieve toestemming voor derogatie voor 2018 en 2019 gekregen van de Europese Commissie.

Derogatie

U mag op landbouwgrond 170 kilogram stikstof uit dierlijke mest per hectare per jaar gebruiken. Nederland heeft toestemming van de Europese Commissie om af te wijken van deze vastgestelde norm. Dat heet derogatie. U mag daardoor de hoeveelheid stikstof verhogen naar 230 of 250 kilogram als u voldoet aan de voorwaarden voor derogatie.

Aanvragen

Nieuw is dat u zich niet langer aanmeldt voor derogatie, maar een derogatievergunning aanvraagt. Zo'n vergunning vraagt u jaarlijks aan. Voor 2018 kunt u voor uw landbouwbedrijf een derogatievergunning aanvragen van 6 juni tot en met 4 juli 2018. Kijk voor het aanvragen of u aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

De nieuwe beschikking komt in grote lijnen overeen met de vorige derogatiebeschikking 2014-2017. Er is wel een aantal nieuwe voorwaarden, bijvoorbeeld een nieuwe voorwaarde voor grasland vernieuwen op zand- en lössgrond.

Meer informatie

Lees meer over het aanvragen van een derogatievergunning en de voorwaarden op onze pagina Derogatie.

Service menu right