Dierentuinen hebben het moeilijk door corona | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dierentuinen hebben het moeilijk door corona

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 22 februari 2021 | Gewijzigd op: 22 februari 2021

Veel dierentuinen hebben het moeilijk. Door de coronamaatregelen moesten dierentuinen een deel van 2020 dicht en konden ze minder bezoekers ontvangen. Ook nu zijn ze gesloten, maar de verzorging van de dieren gaat gewoon door.

Subsidie voor dierentuinen

Het is belangrijk dat dierentuinen deze crisis goed doorkomen. Daarom steunt de overheid de dierentuinen met € 38,7 miljoen. De subsidie gaat 22 februari 2021 open en de dierentuinen kunnen deze tot 12 maart 2021 aanvragen. Wilt u meer weten? Kijk dan op de pagina Subsidie dierentuinen voor coronaschade.

Waarom zijn dierentuinen belangrijk?

Een dagje naar de dierentuin is voor veel mensen een leuk uitje. Maar dat is niet de enige reden waarom ze zo belangrijk zijn. In dierentuinen staat leren voorop. Bezoekers ontdekken van alles over de dieren. Bij ieder dierenverblijf is veel informatie te vinden over de diersoort en waar en hoe ze in het wild leven.

Met deze kennis worden bezoekers zich ervan bewust dat we zuinig moeten zijn op de natuur. Dan zorgen we namelijk ook voor wilde diersoorten. Dierentuinen helpen ook mee aan het behoud van biodiversiteit en het beschermen van wilde diersoorten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.