DKTI leidt tot Albert Heijn Proeftuin elektrische en hybride trucks

Meer artikelen
albert heijn proeftuin, opstelling vrachtwagens

Gepubliceerd op: 15 februari 2019 | Gewijzigd op: 15 februari 2019

Vrijdag 15 februari 2019 was in het Albert Heijn distributiecentrum Zaandam de kick-off voor de proeftuin voor elektrische en hybride trucks. DKTI (Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en -innovaties in Transport) speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming.

Albert Heijn toonde twee elektrische trucks van DAF/VDL, twee plug-in hybride trucks van DAF en een innovatief snel-laadplein. Voor DAF en VDL is het testen van hun elektrische trucks in deze proeftuin een belangrijke stap naar het eindproduct.

Tweede DKTI-tender opent in maart

De regeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat versnelt duurzame, innovatieve ontwikkelingen in de transportsector. In maart 2019 opent een nieuwe DKTI-tender. Het totale subsidiebedrag is ongeveer € 30 miljoen. De voorwaarden blijven grotendeels gelijk. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met de DKTI-adviseurs van RVO.nl.

ah proeftuin partners voor elektrische  vrachtwagen

De proeftuin is een samenwerking met DAF en VDL en de transporteurs Peter Appel en Simon Loos.

 

Zet in uw agenda!

Op 21 maart 2019 is er een informatiesessie over de 2e DKTI tender tijdens de Landelijke bijeenkomst: Brandstofvisie 2.0: energiedragers in de mobiliteit.

Meer weten?

Service menu right