Dubai EXPO 2020 biedt kansen voor innoverende ondernemers

Meer artikelen
Skyline van Dubai
Gepubliceerd op: 16 oktober 2018 | Gewijzigd op: 18 oktober 2018

Bent u een innoverend ondernemer en werkt u op basis van duurzaamheid? Misschien loont het dan om u te verdiepen in het Expo Live Fund, het subsidiefonds van de wereldtentoonstelling in Dubai. Al eerder ontvingen 2 Nederlandse bedrijven een financiële bijdrage.

Het duurt nog ongeveer twee jaar voordat de Dubai EXPO 2020 begint: de 1e wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. De organisatie verwacht meer dan 20 miljoen internationale bezoekers tijdens het evenement, dat duurt van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021.

Expo Live Fund voor innoverende bedrijven

Dubai EXPO 2020 wil innovatie een duw in de rug geven via het Expo Live Fund. Dit fonds biedt ondernemers subsidies tot $ 100.000 en de kans om het product, innovatie of idee onder de aandacht te brengen van de miljoenen bezoekers aan de Dubai EXPO 2020. Het doel is om met laagdrempelige, creatieve ideeën de kwaliteit van leven te verbeteren.

Jaarlijks zijn er twee toekenningsrondes. U kunt nu uw ideeën indienen voor de ronde van januari 2019. Kandidaten die in aanmerking willen komen moeten zich voor 2 december 2018 aanmelden.

Beoordelingscriteria

Het Expo Live fund beoordeelt inzendingen op grond van de volgende criteria:

  • De relevantie van het plan ten opzichte van het thema en de sub-thema’s van de Dubai EXPO;
  • Het innovatieve karakter van de oplossing / het idee / het product / het project;
  • De directe toepasbaarheid in een gemeenschap of samenleving;
  • De mate waarin het plan een duidelijk verschil maakt in een samenleving of gemeenschap;
  • De uitvoerbaarheid en schaalbaarheid;
  • De aanwezigheid van een businessplan.

Twee Nederlandse innovaties

Na de eerste toekenningsrondes kregen 2 Nederlandse, innoverende bedrijven financiering toegekend uit het Expo Live Fund. Een van hen is de Nederlandse startup Land Life Company. Het bedrijf ontving financiering voor het plan om met een nieuwe 'cocoontechnologie' 500.000 bomen te planten. Dat gebeurt in droog en geërodeerd land. Na het starten van een voorbeeldproject in Zambia vervolgen ze het project in drie andere landen. Door de steun kunnen ze nu honderdduizend bomen planten in plaats van tienduizend.

Rebecca Braswell, directeur van Land Life Company, zegt dat ze met de hulp van het Expo Live Fund de productiekosten kan reduceren, de carbon footprint verminderen en meer banen creëren. "Dat was zonder de bijdrage uit het Expo Live Fund nooit zo snel gelukt."

Ook het bedrijf Designation Works kreeg een bijdrage uit het fonds. Designation Works werkt aan een systeem om bomen tot volwassenheid te laten uitgroeien met 90% minder water en zonder aanvullende hulp.

Meer informatie

Bezoek de website van Expo Live Fund voor meer informatie. Wilt u meer weten over innovatief zakendoen in het buitenland? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Service menu right