Service menu right

Duurzame ontwerpers House of Thol winnen MKB Export Award 2019

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 6 mei 2020 | Gewijzigd op: 06 mei 2020

Het creatieve designbedrijf House of Thol (Overasselt) van Thomas Linssen (37) en Jana Flohr (38) is verkozen tot winnaar van de MKB Export Award 2019. De prijs is een initiatief van MKB-Nederland, TNT*, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Language Institute Regina Coeli. Minister Kaag feliciteerde het ondernemersstel woensdagochtend via een video-call.

House of Thol wint de MKB Export Award dankzij "de prachtige combinatie van Dutch Design, duurzaamheid en praktische bruikbaarheid, die het juist ook in het buitenland goed zal doen", aldus het oordeel van de jury.

Dutch design en duurzaamheid

Linssen en Flohr zijn beiden ontwerpers en werken sinds 2013 samen in hun eigen onderneming. Zij hebben inmiddels twee medewerkers in dienst en werken op verschillende onderdelen in het productieproces samen met partners in binnen- en buitenland.

Het eerste product van House of Thol was Waterworks, een natuurlijk watergeefsysteem voor kamerplanten. Dit werd met behulp van crowdfunding geproduceerd en op de markt gebracht. Daarna volgden andere vernieuwende ontwerpen, zoals Poma/Olera, waarmee de consument groente en fruit beter en dus langer kan bewaren.

Kansen op internationale markt

Zonder een doelgericht exportplan haalt House of Thol al ongeveer een kwart van de omzet uit het buitenland. Interesse is er vanuit Duitsland, de VS, Scandinavië, België en Frankrijk, van zowel conceptstores als consumenten. Het uiteindelijke doel van Linssen en Flohr is wereldwijde export, maar zij focussen als eerste op de Duitse markt. “De MKB Export Award gaat ons daarbij ontzettend helpen.”

In het gesprek vertelde de minister ook over haar plan om handelsmissies meer digitaal te gaan organiseren. Zo kunnen ondernemers zonder te reizen met buitenlandse zakenpartners in contact worden gebracht. "Het kan volgens mij veel CO2-neutraler, slimmer en minder vermoeiend", aldus Kaag. Voor House of Thol zou dat een welkome optie zijn, vindt Jana Flohr.

De MKB Export Award: de prijs

Met de MKB Export Award wint House of Thol:

  • Een transporttegoed van TNT ter waarde van €15.000, en krijgt hiermee toegang tot het wereldwijde lucht- en grondnetwerk van TNT en FedEx Express;
  • Een jaar lidmaatschap van MKB-Nederland;
  • Een taaltraining naar keuze bij Language Institute Regina Coeli;
  • Een zakenpartnerscan van RVO.

Het is de 7e keer dat de MKB Export Award wordt uitgereikt.

*TNT wordt FedEx Express