Eerste elektrische truck geleverd aan Jumbo

Meer artikelen
Eerste elektrische truck aan Jumbo

Gepubliceerd op: 20 december 2018 | Gewijzigd op: 20 december 2018

VDL Groep en DAF Trucks leverden bij supermarktketen Jumbo in Veghel de eerste volledige elektrische vrachtwagen. De vrachtwagen - de DAF CF Electric VDL E-Power - zal dagelijks vanaf het distributiecentrum in Veghel 80 supermarkten bevoorraden in Noord-Brabant.

Jumbo’s eerste elektrische vrachtwagen wordt de komende periode in de praktijk getest. Vervolgens bekijkt Jumbo of ze de elektrische truck verder gaan inzetten in de distributie. De truck kwam er met ondersteuning van de subsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in transport van RVO.nl.

Elektrische vrachtwagen met 100 kilometer

De DAF CF Electric VDL-E-Power beschikt over een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Daardoor maakt deze e-truck het mogelijk om zonder uitstoot van schadelijke stoffen en met minimale geluidsoverlast supermarkten te bevoorraden in een straal van 50 kilometer rond het distributiecentrum.

Om de vrachtwagen op te laden, beschikt het distributiecentrum van Jumbo in Veghel over een laadstation. Het overschot aan energie afkomstig van de zonnepanelen op panden van Jumbo zal worden aangewend voor het opladen van de e-truck.

DKTI transport

Met de subsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-Transport) wordt subsidie verstrekt voor het stimuleren van duurzaam goederentransport. Het doel is om de productontwikkeling op een aantal terreinen van de transportsector te versnellen in de periode van 2017 tot en met 2021.

De tweede tender DKTI-Transport wordt naar verwachting begin 2019 geopend.

Meer weten?

Service menu right