Elektrisch rijden is goed voor economie en werkgelegenheid | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Elektrisch rijden is goed voor economie en werkgelegenheid

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 juni 2021 | Gewijzigd op: 08 juni 2021

Nederlandse laadpalen, trucks en bussen verkopen goed in binnenland en buitenland. Bedrijven uit ons land verdienen hier jaarlijks zo’n € 5 miljard aan. En het aantal groene Nederlandse banen stijgt flink en verdubbelt naar verwachting in 2025.

Dit staat in op 7 juni 2021 gepubliceerde onderzoek ’Rapport Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer 2020 - Ontwikkelingen in de Nederlandse EV-sector‘. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Elektrisch vervoer is goed voor de economie

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “De komende jaren gaan we vol aan de slag om het vervoer verder schoon te maken. Daar plukken we allemaal de vruchten van. Niet alleen goed voor het klimaat en onze schone lucht, maar ook voor onze portemonnee. En voor mensen op zoek naar werk. De komende jaren komen er duizenden banen bij in de sector elektrisch vervoer.”

Economische waarde stijgt snel

Nederland verdient aan elektrisch rijden inmiddels bijna het dubbele van 2018 (toen ruim 3 miljard). De groei zit zowel in Nederland als in het buitenland. Het is voor een belangrijk deel afkomstig van schone voertuigen zoals vrachtwagens, elektrische bussen en waterstoftrucks. Maar ook de verdiensten aan laadinfrastructuur stijgen.

Meer informatie

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.