Energie-audit EED via eLoket RVO.nl

Meer artikelen
Energie-auditplicht via eLoket RVO.nl
Gepubliceerd op: 28 juni 2019 | Gewijzigd op: 12 juli 2019

eLoket voor de Energie-audits EED is op 1 juli 2019 geopend. Als bedrijf of instelling met deze vierjaarlijkse energie-auditplicht kunt u voortaan bij RVO.nl indienen. Handig hulpmiddel hierbij is het sjabloon voor het EED Energie-auditverslag dat alle gevraagde gegevens in één invuldocument integreert.

De Energie-audit EED biedt bedrijven en instellingen inzicht in hun energieverbruik én mogelijkheden voor verdere energiebesparing in de totale onderneming. De Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) beoogt met deze audits dan ook het creëren van bewustwording bij de grotere ondernemingen.

Is mijn onderneming EED Energie-auditplichtig

Op www.rvo.nl/eed vindt u de criteria die bepalen of u als onderneming auditplichtig bent. U kunt dit ook nagaan via de Wetchecker energiebesparing. Deze geeft bovendien een onafhankelijk inzicht in alle energiebesparingsverplichtingen voor bedrijven. U dient uiterlijk vier jaar na uw eerste Energie-audit EED de tweede audit in.

Mogelijk fiscaal voordelig investeren in energiebesparingsoplossingen

Voorwaarde voor de besparingskansen die uit de audit komen, is dat zij een stap verder gaan dan de Erkende Maatregelen waarmee bedrijven voldoen aan hun energiebesparingsverplichting. Mogelijk kunt u fiscaal voordelig investeren in voor uw onderneming aanvullende kansrijke energiebesparingsmaatregelen. Met behulp van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Zowel EED energie-auditplicht als Informatieplicht energiebesparing?

Het is mogelijk dat uw bedrijf of instelling zowel de Informatieplicht energiebesparing als de EED energie-auditplicht heeft. In dat geval heeft u voor uw Informatieplicht uitstel tot 5 december 2019.

Sjabloon EED Energie-auditverslag

Vind het sjabloon voor het EED Energie-auditverslag als download op www.rvo.nl/eed. Het biedt ruimte voor gegevens van meerdere vestigingen binnen uw onderneming of instelling. Voegt u het, nadat u het heeft ingevuld, als pdf toe aan het formulier in eLoket.

Meer weten?

Service menu right