Energiebesparende maatregelen ook na subsidieregeling interessant

Meer artikelen
dakisolatie aanbrengen

Gepubliceerd op: 27 maart 2018 | Gewijzigd op: 27 maart 2018

In het najaar van 2016 opende de Subsidie energiebesparing eigen huis. Vanaf het eerste moment was er veel belangstelling onder eigenaar/bewoners. Op 26 april 2017 waren er al zoveel aanvragen ontvangen dat het subsidiebudget op was. Maar ook zonder subsidie zijn energiebesparende maatregelen voor eigenaar/bewoners interessant.

De campagne energiebesparendoejenu.nl geeft professionals hulpmiddelen om de voordelen onder de aandacht te brengen.

Monitor energiebesparing

In de woning- en utiliteitsbouw bespaart men steeds meer energie. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor Energiebesparing Gebouwde Omgeving van RVO.nl. Toch zijn er nog veel besparings- en opwekkingsmogelijkheden in en rond gebouwen.

Populairste combinatie maatregelen

De meest aangevraagde combinatie aan isolerende maatregelen Subsidie energiebesparing eigen huis waren dak- en spouwmuurisolatie. Samen kan deze combinatie een jaarlijkse besparing van € 700 kan opleveren (bron: Milieu Centraal).

Het begint bij isoleren

Een energiezuinig huis is goed voor de portemonnee en wel zo comfortabel. Isoleren is een belangrijke eerste stap. Dat verhoogt ook het wooncomfort. Dankzij de Subsidie energiebesparing eigen huis namen 18.244 eigenaar/bewoners maar liefst 52.000 maatregelen. Het gemiddelde ontvangen subsidiebedrag was € 2.500. Zie onze infographic voor een overzicht van de resultaten van de subsidie.
Voor VvE’s is er tot eind 2018 Subsidie energiebesparing eigen huis beschikbaar.

Doorgaan met isoleren

Ook al is er nu geen subsidieregeling meer, het blijft voor huiseigenaren interessant om te isoleren. "Isoleren is de makkelijkste manier om energie te besparen”, vertelt Raoul Kiksen van Nederland Isoleert. “Het rendement is relatief hoog. En isoleren van bijvoorbeeld een spouwmuur is een kleine ingreep. De investering is in een paar jaar al terugverdiend.”

Toolkit voor ondernemers, gemeenten en provincies

Om eigenaar/bewoners te wijzen op de voordelen van energiebesparing ontwikkelde de Rijksoverheid de campagne energiebesparendoejenu.nl. Naast isoleren is er in de campagne ook aandacht voor duurzame warmtetechnieken. Hierbij kunt u denken aan warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels.
Voor ondernemers en overheden is er een toolkit gemaakt. Wilt u isolatie onder de aandacht te brengen bij eigenaar/bewoners? Nu is het moment om een gerichte aanbieding te doen. Lift mee op de campagne en gebruik de toolkit.

Meer weten?

 

 

Service menu right