Energieneutraal Hotel Jakarta verrijst in Amsterdam

Meer artikelen
Energieneutraal hotel Jakarta in aanbouw
Gepubliceerd op: 4 mei 2017 | Gewijzigd op: 09 april 2018

Op het Amsterdamse Java-eiland verrijst momenteel Hotel Jakarta. De duurzame energievoorziening en het materiaalgebruik maken dit hotel compleet energieneutraal.

Voor het ontwerp sleepte Hotel Jakarta het BREEAM-certificaat Excellent binnen, met een score van 73%. Eind 2017 wordt het gebouw opgeleverd.

Warmtepomp en zonnepanelen

Warmte-/koudeopslag met een warmtepomp onder het hotel verwarmt en koelt het gehele gebouw. Zonnepanelen op het dak en aan de gevel compenseren dit verbruik. Ook de hoge isolatiewaarden van de gevel, led-verlichting en drievoudige beglazing dragen bij aan een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0.

Duurzaam materiaalgebruik en recycling

Ook over het materiaalgebruik, recycling en afvalscheiding is goed nagedacht. Vrijgekomen afval wordt al gescheiden op de bouwplaats, op verantwoorde wijze verwerkt en zoveel mogelijk gerecycled.
 
Daarnaast gebruikt aannemer De Nijs gerecycled betongranulaat. Dit wordt gemaakt van betonpuin. Maar het bedrijf gebruikt het liefst zo weinig mogelijk beton.

Minder rente door groenverklaring

WestCord Hotels dankt het BREEAM Excellent-certificaat onder andere aan een groenverklaring van RVO.nl. Hierdoor komt het hotel in aanmerking voor groene financiering van ING Groenbank. Daardoor betaalt de hotelketen minder rente over hun lening.

Service menu right