Service menu right

EU biedt visserijsector online platform: vistikhetmaar!

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 6 september 2019 | Gewijzigd op: 06 september 2019

De Nederlandse visserijsector ligt onder de loep en heeft het niet altijd even makkelijk. Tijd om de handen ineen te slaan. Kennisuitwisseling, nieuwe projecten en contact met elkaar zijn nodig om de sector te blijven stimuleren en steunen. Daarom geeft de Europese Unie subsidies aan projecten zoals Vistikhetmaar! Dit is een platform speciaal voor de kennisuitwisseling binnen deze sector.

Waarom vistikhetmaar?

De oprichters van de website vistikhetmaar.nl: “Voor de sector is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. Maar ook om up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen. Met dit platform kunnen we actief contact zoeken met uiteenlopende partijen binnen de sector. Zeker voor vissers is dit van belang, om in kaart te brengen wat voor vragen er leven en welke kennis er al beschikbaar is.”

Wat biedt Vistikhetmaar?

Vistikhetmaar organiseert allemaal activiteiten om de vissers verder te helpen. Op de website staan kennisdossiers. Hiermee blijven de vissers op de hoogte van de ingewikkelde wetten. Zo zijn er dossiers over de Brexit, zwerfafval op zee en netinnovaties. Ook staat er onderwijsmateriaal op de website en geven ze cursussen voor vissers.

Het platform organiseert ook themadagen en andere activiteiten. Hierbij staat het delen van kennis en het met elkaar in discussie gaan centraal. Zo helpt de Europese Unie Nederland verder.

Vraag ook subsidie aan

Wilt u ook helpen met het verbeteren van de visserijsector? U kunt bij ons verschillende subsidies aanvragen. Kijk op onze informatiepagina Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij welke subsidies er zijn.