Extra financiering voor scale-ups en start-ups

Meer artikelen
Financiering vinden

Scale-ups en start-ups krijgen een extra financiele ondersteuning van bijna € 250 miljoen. Zo krijgen snelgroeiende bedrijven hulp om hun activiteiten verder uit te bouwen. Dit maakte het ministerie van Economische Zaken bekend tijdens het Startup-fest in Amsterdam.

In de voorjaarstender van de SEED Capital-regeling van 2017 zijn 6 nieuwe SEED-fondsen gehonoreerd. Samen stellen zij € 49,5 miljoen aan extra budget beschikbaar voor investeringen in start-ups. Een mooie stimulans voor deze startende ondernemingen in innovatieve sectoren als ICT, energie, zorg, agro en voeding.

De helft van dit geld is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken. De andere helft is afkomstig van private investeerders die via de SEED Capital-regeling risicokapitaalfondsen start-ups ondersteunen.

Nieuwe fondsen

De fondsen die zijn gehonoreerd zijn:

Het BlueSparrows MedTech Fund ontvangt voor een deel ook financiering vanuit het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.
Bent u benieuwd naar de andere fondsen? Bekijk het overzicht van Seedfondsen per sector.

Fonds voor scale-ups

Het ministerie van Economische Zaken komt samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) met € 100 miljoen aan extra financiering voor scale-ups. In het fonds dat het ministerie van Economische Zaken samen met het EIF opzet, gaan marktpartijen naar verwachting nog eens € 100 miljoen aan kapitaal investeren.

Bijdrage aan innovatievermogen Nederland

Demissionair minister Kamp,  Economische Zaken: "Snelgroeiende bedrijven hebben vaak moeite om voldoende financiering uit de markt te halen. Start-ups en scale-ups zijn veelal afhankelijk van risicokapitaal van externe investeerders. Dit nieuwe fonds, dat we samen met het EIF lanceren, moet veelbelovende bedrijven helpen om door te groeien. De producten en diensten die zij daarmee op de markt brengen, dragen bij aan de economische groei, de werkgelegenheid, de productiviteit en het innovatievermogen van Nederland."

Lees het volledige persbericht op Rijksoverheid.nl.

Service menu right