Service menu right

FDW bevordert duurzame leertechnologieën in India

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 20 februari 2020 | Gewijzigd op: 25 februari 2020

Op 7 februari 2020 opende het bedrijf Stahl met behulp van het Fonds Duurzaam Water (FDW) het Center of Excellence in Kanpur, India. Dit is het resultaat van een publiek-private samenwerking tussen het bedrijf, non-profitorganisaties en de plaatselijke overheid. Tussen 2020 en 2025 gaat het verschillende projecten in gang zetten om de plaatselijke industrie duurzamer te laten werken.

Het Center of Excellence is gevestigd in Kanpur, in de deelstaat Uttar Pradesh. Tussen Kanpur en de stad Unnao stroomt de Ganges. Deze rivier voorziet circa 40% van de bevolking van India van water. De lokale leerindustrie gebruikt deze rivier zowel voor het verwerken als het lozen van afvalwater. Om dit proces duurzamer te maken, richt het Center zich op efficiënter watergebruik, minder afvalwater en veiligere arbeidsomstandigheden.

Een schonere industrie en rivier

De opening van het Center of Excellence is een belangrijke mijlpaal in het partnerschap. Het maakt het mogelijk om nieuwe technologieën te laten zien en leerlooiers te trainen in het gebruik van duurzamere technieken. Op deze manier draagt het Center bij aan een schonere Ganges.

In het ultramoderne Centre of Excellence kunnen lokale leerlooierijen samenwerken met experts om ervaring op te doen met nieuwe, duurzame technologieën. Hierbij het richt het zich speciaal op watervervuiling door de plaatselijke leerlooierijen. Op deze manier kan de lokale industrie het waterverbruik met 40% verminderen en kan zij aan de normen voor de kwaliteit van afvalwater voldoen.

Publieke en private partijen slaan de handen ineen

Het Center of Excellence is onderdeel van het publiek-private partnerschap (PPP) tussen Stahl, de leerlooierijen, de Indiase Pollution Control Board, Solidaridad (ngo) en PUM Netherlands senior experts.

Het huidige samenwerkingsverband in India draagt bij aan de hoofddoelstellingen van FDW: efficiënt en duurzaam watergebruik, en veilige rivierdelta's en betere stroomgebieden. Door het positieve effect op de lokale leerindustrie draagt het Center of Excellence uiteindelijk ook bij aan het stimuleren van een duurzame economische groei, meer zelfvoorziening en vermindering van de armoede.

Waterpartnerschappen over de hele wereld

Het FDW heeft bijgedragen aan het opzetten van meer dan 40 partnerschappen wereldwijd. Van watertoeleveringsmodellen in Mali, veilige sanitaire voorzieningen in Kenia en kustbescherming in Indonesië, tot de verdeling en prijsbepaling van water in Ethiopië. Overheidsinstanties, bedrijven, ngo's en kennisinstituten werken hierbij samen om de veiligheid en beschikbaarheid van (drink)water te verbeteren.

Bezoek onze informatiepagina om meer te weten te komen over het FDW-programma, andere FDW-projecten en praktijkvoorbeelden.