Fieldlab-onderzoek test veilig bezoek aan voetbalwedstrijden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Fieldlab-onderzoek test veilig bezoek aan voetbalwedstrijden

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 8 april 2021 | Gewijzigd op: 08 april 2021

Tijdens de WK kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Letland op 27 maart in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voerde het Fieldlab Evenementen het negende praktijkonderzoek uit. 5000 toeschouwers waren daarbij aanwezig, die voor het onderzoek werden verdeeld in 9 verschillende bubbels, waarbij de onderzoekers per bubbel een verschillende set van maatregelen testten.

Dit project en andere projecten komen voort uit de innovatiecompetitie SBIR (Small Business Innovation Research). Doel is bedrijven aan de slag te krijgen om de binnensport en sportevenementen weer volledig en veilig toegankelijk te maken voor sporters en publiek. De oproepen zijn gestart door bureau Sportinnovator en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zijn uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Onderzoeksbubbels

Net als bij eerdere onderzoeken van het Fieldlab Evenementen maakte het onderzoek tijdens Nederland – Letland gebruik van een aantal onderzoeksbubbels. Per bubbel testten de onderzoekers mogelijke scenario’s en gedragselementen voor het ontvangen van publiek op tribunes van grootschalige evenementen, zonder rekening te houden met 1,5 meter afstand. Bijvoorbeeld verschillende manieren van plaatsnemen, bijvoorbeeld op volgorde van binnenkomst, verschillende zitpatronen en scheiding van aankomsttijden. 

Lees meer over de Fieldlab-onderzoeken op sportinnovator.nl.

Meer weten?

Lees meer over de (gesloten) SBIR oproep Sportevenementen voor publiek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.