Service menu right

Gewijzigde R&D plannen door coronacrisis? Vraag opnieuw WBSO aan

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 24 april 2020 | Gewijzigd op: 04 mei 2020

Heeft u voor (de eerste helft van) 2020 een S&O-verklaring ontvangen, maar wijzigen uw R&D-plannen vanwege de coronacrisis? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden de looptijd van uw huidige aanvraag inkorten en een nieuwe WBSO-aanvraag indienen.

De mogelijkheid voor het verkorten van de periode van een aanvraag waarvoor u al een S&O verklaring ontving is nieuw. Het inkorten van de periode van een aanvraag waarvoor nog geen S&O-verklaring is afgegeven was altijd al mogelijk. Via de S&O verklaring kunt u het fiscale voordeel verrekenen met de Belastingdienst.

Het versoepelen van deze voorwaarde heeft als doel ondernemers te steunen die op korte termijn S&O-projecten willen starten om de coronacrisis te bestrijden.

Voorwaarden

Aan het inkorten van uw huidige aanvraag en het indienen van een nieuwe aanvraag verbinden we een aantal voorwaarden:

  • De looptijd van zowel uw eerder ingediende aanvraag als uw nieuwe aanvraag is minimaal 3 maanden.
  • Met terugwerkende kracht indienen is niet mogelijk: uw nieuwe aanvraag start in de maand volgend op de indiendatum.
  • De versoepeling van de voorwaarden geldt vanaf 24 april tot en met 30 september 2020. Diende u een jaaraanvraag in voor 2020? Dan kunt u een nieuwe aanvraag indienen vanaf 24 april tot en met 30 september met nieuwe of gewijzigde R&D-projecten. Wij korten de al afgegeven S&O-verklaring dan in.

Al een S&O-verklaring ontvangen?

Ontving u al een S&O-verklaring voor (een deel van) 2020? Als u aan de voorwaarden voldoet, dan kunt u een nieuwe aanvraag indienen met een looptijd van minimaal 3 maanden. Vermeld in het opmerkingenveld van de nieuwe aanvraag dat u al een S&O-verklaring voor 2020 heeft ontvangen, samen met het SO-nummer. Wij herzien de afgegeven S&O-verklaring en korten de periode in. U hoeft geen herziening op te geven van de toegekende uren en eventuele goedgekeurde kosten en uitgaven.

Wel een aanvraag ingediend maar nog geen S&O-verklaring ontvangen?

Diende u al wel een aanvraag in voor (een deel van) 2020 maar heeft u nog geen S&O-verklaring ontvangen? Dien dan een nieuwe aanvraag in met een looptijd van minimaal 3 maanden. Vermeld in het opmerkingenveld uw eerdere SO-nummer van 2020, met de toevoeging dat u nog geen S&O-verklaring voor 2020 heeft ontvangen én dat u de periode van uw eerdere aanvraag wilt inperken. Na een positieve beoordeling ontvangt u een S&O-verklaring voor de ingekorte periode.

Dien uw aanvraag in en laat ons dit weten per e-mail

Om de wijziging van uw aanvraag zo snel mogelijk te kunnen behandelen, vragen wij u om naast uw aanvraag een e-mail te sturen naar wbso@rvo.nl. Vermeld in de e-mail het SO-nummer van de aanvraag die u in wilt korten en dat u een nieuwe aanvraag indient.  

Vormvrije aanvraag

Door het ontbreken van een opmerkingenveld is het bij een vormvrije aanvraag niet mogelijk om een opmerking te plaatsen. In de latere aanvulling op uw vormvrije aanvraag vult u bij het opmerkingenveld in 'Corona: verzoek tot verkorting eerdere aanvraag' met de vermelding van het SO-nummer van uw eerdere aanvraag.

Advies nieuwe aanvraag

Wij adviseren u om in de nieuwe aanvraag ook de doorlopende projecten uit uw vorige aanvraag op te nemen. Zorg ervoor dat u voor deze projecten voldoende uren en eventuele kosten en uitgaven aanvraagt.

Vragen?

Heeft u vragen over deze versoepeling? Stuurt u dan een e-mail met uw vraag naar wbso@rvo.nl.