Gezocht: innovatieve mkb ondernemer met Europese ambities

Meer artikelen
Horizon 2020

Gepubliceerd op: 24 september 2018 | Gewijzigd op: 24 september 2018

Bent u een innovatieve mkb’er en heeft u ambities om te groeien en de Europese markt te verkennen? Financiering daarvoor ophalen is niet altijd makkelijk. Via het speciaal mkb-instrument van Horizon 2020 is subsidie van de Europese Commissie beschikbaar, maar de eisen zijn streng.

De commissie zoekt bedrijven met een unieke technologie die niemand anders in Europa heeft. Mkb’ers die met disruptieve ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen klaar zijn om de Europese markt te veroveren. Ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vergroot de kans op toekenning van de subsidie. Het mkb-instrument werkt met een continu open oproep, met 4 deadlines (cut off dates) per jaar per fase.

Haalbaarheidsstudie Europese markt

Fase 1 helpt u bij het achterhalen van de technische en economische haalbaarheid op internationaal niveau van een baanbrekend, innovatief idee. De fase geeft ook de mogelijkheid tot het uitbouwen van een geloofwaardig bedrijfsplan om het op te schalen in Europa. Adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) kunnen u vanaf deze eerste fase begeleiden.

Geïnteresseerd in ondersteuning voor fase 1? Vul de quickscan in en onze adviseurs maken binnen 2 weken een afspraak met u voor de voorbereiding of verwijzen u naar andere mogelijkheden.

Opschalen naar Europese markt

Fase 2 richt zich vooral op innovatieve NL scale-ups die verder willen opschalen en een eigen unieke technologie of uniek product naar de Europese markt willen brengen. Geïnteresseerd in ondersteuning voor fase 2? Kom naar de workshop Winnende elementen van een mkb-instrument.

Lees meer over Fase 1 en 2.

Team IRIS ondersteunt

De concurrentie is groot en voorstellen moeten aan hoge eisen voldoen. Team IRIS (Internationale Research en Innovatie Samenwerking) van RVO.nl vergroot uw kansen op een succesvolle deelname. Onze adviseur kan meedenken over de inhoud van uw project, adviseren over de haalbaarheid ervan en aangeven binnen welk programma(onderdeel) uw project het beste past.

Heeft u een projectvoorstel geschreven, dan leest de adviseur graag met u mee. Hij heeft vaak nog waardevolle tips en adviezen die uw kans vergroten op een financiële bijdrage. Voor fase 2 kan onze adviseur u ook begeleiden bij het aanscherpen van de pitch.

Wanneer uw projectvoorstel is goedgekeurd, kan onze adviseur u op weg helpen bij contractonderhandelingen en zaken op juridisch-financieel terrein.

Succesvol voorbeeld

Een voorbeeld van een bedrijf dat RVO.nl heeft begeleid bij een succesvolle mkb-instrument fase 1 aanvraag is TWTG R&D BV. Dit bedrijf ontwikkelde voor de Internet of things (IoT)-industrie een duurzaam en kostenefficiënt alternatief voor batterijen voor apparaten en sensoren, op basis van lichtenergie. Bekijk een video over dit bedrijf.

Lees hoe wij u kunnen helpen op weg naar en binnen Horizon 2020.

Service menu right