Gids voor de Nederlandse waterstofsector - tweede druk | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Gids voor de Nederlandse waterstofsector - tweede druk

Meer artikelen
Man tank auto met waterstof
Gepubliceerd op: 15 april 2021 | Gewijzigd op: 26 april 2021

De tweede druk van de Internationale waterstofgids is uit. Het bevat een overzicht van de Nederlandse waterstofsector en bedrijfsprofielen. RVO en partners presenteerden de gids tijdens de Innovatie Expo, op 8 april.

De waterstofgids is Engelstalig en is getiteld Excelling in HydrogenMet deze gids zoekt de Nederlandse waterstofsector naar internationale samenwerkingen en handel. Het laat het buitenland zien welke ervaringen en oplossingen Nederland heeft op het gebied van waterstof. Zo tonen we de innovatieve kracht van de Nederlandse waterstofsector.

International Clean Energy Partnership

De gids is het resultaat van een publiek-private samenwerking binnen het ICEP-programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en haar partners: FME, Topsector Energie en TKI-Nieuw Gas, creëerden deze gids.

Het programma International Clean Energy Partnership (ICEP) richt zich op handelsbevordering voor de Nederlandse hernieuwbare energiesector. Daarnaast helpt het programma buitenlandse overheden bij de ontwikkeling van een duurzaam energiebeleid. Ook ondersteunt ICEP Nederlandse bedrijven, in bijvoorbeeld de waterstofsector, met zakendoen in het buitenland. Voor hen organiseren zij activiteiten zoals handelsmissies, matchmakingevenementen en sectorbijeenkomsten. Deze waterstofgids draagt hieraan bij.

Meer weten?

Heeft u vragen over de Nederlandse waterstofgids? Stuur dan een e-mail naar Claire.hooftgraafland@rvo.nl of naar hydrogen@fme.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.