Grondstoffenscanner nu ook in het Engels beschikbaar | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Grondstoffenscanner nu ook in het Engels beschikbaar

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 19 juli 2021 | Gewijzigd op: 19 juli 2021

De Grondstoffenscanner is nu ook in het Engels beschikbaar. Daarnaast is de scanner uitgebreid met import- en exportgegevens van de Europese Unie (alle 27 EU-landen samen). En er is aandacht voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarbij er gekeken wordt naar de risico’s voor mens en milieu in de keten.

De Nederlandse en Europese maakindustrie is sterk afhankelijk van grondstoffen uit het buitenland. Daarom lanceerden het ministerie van EZK, Koninklijke Metaalunie en FME in 2018 de Grondstoffenscanner.

Kritische grondstoffen

Met de Grondstoffenscanner zoeken ondernemers eenvoudig de kritische grondstoffen in hun producten op. Dit levert een factsheet op met specifieke karakteristieken van de grondstof. De ondernemer krijgt inzicht in de omvang van de wereldproductie, prijsfluctuaties, maar ook in risico’s, zoals exportrestricties, lage stabiliteit van bronlanden, milieu-impact en impact op biodiversiteit.

Meer weten?

Grondstoffenscanner

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.