Service menu right

Grote belangstelling voor Interessepeiling IPCEI Waterstof

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 | Gewijzigd op: 04 november 2020

De resultaten van de Interessepeiling IPCEI Waterstof zijn bekend. Uit de projecten die zijn ingediend, wordt een selectie gemaakt. Deze selectie is de Nederlandse inbreng om tot een Europees IPCEI waterstofproject te komen.

Nederlandse bedrijven konden tussen eind juli en 22 september 2020 hun interesse kenbaar maken. Door de grote belangstelling organiseerde de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) in deze periode 4 informatiesessies.

83 projectvoorstellen

Tijdens de interessepeiling dienden belangstellenden in totaal 83 projecten in. 18 projecten daarvan zijn niet of onvoldoende uitgewerkt of bevatten alleen een haalbaarheidsstudie. Deze projecten komen niet in aanmerking voor de IPCEI waterstof. De indieners krijgen daarover binnenkort bericht.

Klimaatneutrale waterstof

Om de CO2-uitstoot flink te verminderen moeten industriƫle processen veranderen. Transport (zwaar) moet verduurzamen en hernieuwbare energie moet flexibel worden opgeslagen voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Klimaatneutrale waterstof kan een grote rol spelen bij belangrijke functies in het energie- en grondstoffensysteem.

Meer weten?

Bekijk het resultaat en vervolg op de Interessepeiling IPCEI Waterstof

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.