Service menu right

Herstel van 4 ziekenhuizen in Sri Lanka

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 5 september 2019 | Gewijzigd op: 05 september 2019

Op 14 augustus is het startsein gegeven voor het herstel van 4 ziekenhuizen in het noorden van Sri Lanka. Hierbij waren de Sri Lankaanse premier, minister van gezondheidszorg en de plaatsvervangende ambassadeur van Nederland aanwezig.

Vooral het noorden van Sri Lanka is zwaar getroffen tijdens de burgeroorlog. Diverse internationale bedrijven werken met de overheid samen aan duurzame projecten om het land weer op te bouwen.

Restauratie ziekenhuizen

Voor dit project kreeg Vamed Nederland de opdracht om in het noorden 4 ziekenhuizen te restaureren. Naar verwachting worden de ziekenhuizen voor het eind van 2022 opgeleverd. Hiermee komt de kwaliteit van de gezondheidszorg weer op hetzelfde niveau als in de rest van het land.

Financiering van de kosten

In oktober 2018 committeerde RVO.nl zich aan het project door via de subsidieregeling DRIVE € 15 miljoen beschikbaar te stellen voor bouw, apparatuur en capaciteitsopbouw van de ziekenhuizen. De overige kosten worden gefinancierd met een lening.

Over DRIVE

Met de subsidieregeling DRIVE ondersteunt de Nederlandse overheid publieke infrastructuurprojecten. Het programma biedt overheden in lage- en middeninkomenslanden, via het bedrijfsleven, een aantrekkelijke en flexibele bron van financiering voor de aanleg van publieke infrastructuur.

Lees meer over DRIVE