Herverdeling hoeveelheden tariefcontingenten WTO-lijst na terugtrekking VK uit de EU

Meer artikelen
Brexit

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 | Gewijzigd op: 14 maart 2019

Nieuwsbericht 19.020 - De Europese Commissie (EC) heeft de uitvoeringsverordening gepubliceerd met daarin de regels over de verdeling van de tariefcontingenten na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU).

Hoeveelheden tariefcontingenten EU-27

In de bijlage van verordening (EU) 2019/386 (pdf) vindt u een lijst met de hoeveelheden die na terugtrekking van het VK uit de EU beschikbaar zullen zijn voor de EU-27. Op dit moment is de exacte ingangsdatum van de herverdeling nog niet bekend.

Herberekening reeds beschikbare hoeveelheden

Voor tariefcontingenten waarvan de contingentperiode begint voor de dag van het vertrek van het VK uit de EU en eindigt na die dag, vindt een herberekening plaats voor de beschikbare hoeveelheden voor die tariefcontingenten, op basis van de beschikbare hoeveelheden voor EU-27. Zodra de ingangsdatum van de herverdeling bekend is en de herberekende hoeveelheden gepubliceerd worden, stellen wij u daarvan in kennis.

Bepalingen afgegeven invoerrechten en invoercertificaten

Op de dag dat VK niet meer tot de EU behoort, vervallen de certificaten en invoerrechten die in het VK zijn afgegeven. Certificaten die zijn afgegeven in de overige lidstaten (EU-27) en waarvan de rechten zijn overgedragen aan marktdeelnemers van het VK,  kunnen niet meer worden gebruikt door de in het VK  gevestigde cessionaris. Als de rechten voor de datum van vertrek worden geretrocedeerd, kan het certificaat gewoon tot de laatste dag van geldigheid worden gebruikt in de EU.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Brexitloket en via de links naar de websites van de Douane en de Europese Commissie.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan telefonisch contact met ons op:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
Dhr. Peter van Dijk
T: 088 042 6788

Service menu right