Service menu right

Hoe gaat het met de gevonden leeuw?

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 27 februari 2020 | Gewijzigd op: 28 februari 2020

Kent u Remy nog? Het leeuwenwelpje dat in oktober 2018 midden in een weiland was achtergelaten? Wij hebben hem tijdelijk opgevangen. Hoe gaat het met hem? En waar is hij nu?

Opvangcentrum

De kans is groot dat Remy uit een circus komt. Een hardloper vond hem in een weiland in Tienhoeven. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Nederland (NVWA) heeft hem toen in beslag genomen. Wij hebben het welpje daarna opgevangen. Uiteindelijk is het bij een opvangcentrum van Stichting Leeuw terechtgekomen.

Het gaat goed met Remy

Remy is flink gegroeid. Hij leeft nog steeds in het opvangcentrum van Stichting Leeuw. Hij leeft midden in de natuur van Landgoed Hoenderdaell. Daar verzorgen ze hem goed en is hij veilig.

Leven in vrijheid in Zuid-Afrika

Stichting Leeuw is op zoek naar een geschikt vrouwtje voor Remy. Is er een leeuwin gevonden? Dan gaan ze samen naar een natuurreservaat in Zuid-Afrika. De stichting brengt vaker leeuwen naar deze plek. Daar leven ze in vrijheid samen in een groot gebied.

Beschermd dier

In de CITES-overeenkomst staan regels om 5.800 diersoorten en 30.000 plantensoorten te beschermen. De regels gaan over het verhandelen of vervoeren van deze soorten. Ook leeuwen zijn een beschermde diersoort. Meer informatie leest u op de pagina Wat is CITES.