Inloggen met eHerkenning: niveau 1 verdwijnt | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Inloggen met eHerkenning: niveau 1 verdwijnt

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 30 juni 2021 | Gewijzigd op: 30 juni 2021

Wie een aanvraag voor een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) doet, moet inloggen met eHerkenning (eH). Dit inlogmiddel heeft verschillende niveaus. Aanvragen kan alleen met eH3. Voor het beheer van een aanvraag TVL jun-sep of TVL Q4 2020 verdwijnt per 1 juli de inlogmogelijkheid met eH1.

Vanaf 12 april 2021 is het verplicht de TVL met eHerkenning niveau 3 (eH3) met de bijbehorende machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' aan te vragen. DigiD blijft ook mogelijk. Aanvragers die DigiD gebruiken, moeten bij KVK geregistreerd staan als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

eH1 verdwijnt

Ondernemers die voor 12 april een aanvraag TVL Q1 2021 deden, logden nog in met eH1 of eH2. Voor het beheren van hun aanvraag, moeten zij nu ook inloggen met eH3. Bijvoorbeeld om aanvullende informatie te sturen. Of om de werkelijke omzet door te geven.

Voor het beheer van TVL juni-september 2020 en TVL Q4 2020 kunnen ondernemers nog inloggen met eH2 of eH2+. Inloggen met eH1 is vanaf 1 juli ook hier niet meer mogelijk.

eHerkenning aanvragen of aanpassen

Om het niveau te verhogen en een machtiging aan te passen, kan een ondernemer contact opnemen met zijn huidige eHerkenningsleverancier. Hij kan ook een andere leverancier kiezen uit het overzicht van eHerkenningsleveranciers.

Nog geen inlogmiddel? Het aanvragen van een eHerkenningsmiddel duurt gemiddeld 1 tot 5 werkdagen. Belangrijk om rekening mee te houden bij bijvoorbeeld het aanvragen van TVL Q2 2021 of het vaststellen van TVL Q1 2021. 

Waarom eigenlijk?

We verhogen het niveau om het aanvragen veiliger te maken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.