Innofest wint de European Enterprise Promotion Award

Meer artikelen

De Nederlandse finalist Innofest heeft donderdag 23 november bij de European Enterprise Promotion Award-uitreiking in Tallinn de Grand Jury prize gewonnen. De internationale jury was unaniem en noemde de inzending "een zeer vernieuwend en creatief initiatief."

Het initiatief is een voorbeeld voor Europa omdat het goed toe te passen is in andere landen.

Verrast en trots

Directeur Anna van Nunen (op bovenstaande foto links) haalde de prijs persoonlijk op in de Estse hoofdstad Tallinn. Verrast, maar vooral heel trots. "Na 2 jaar heel hard werken voor iets waar mensen in het begin hun twijfels bij hadden is dit een enorme pluim op ons werk. Dit is een gigantische steun vanuit de EU."

Winnaars EEPA 2017

Festivals als levend laboratorium voor innovatie

Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Ondernemers, start-ups en studenten kunnen snel hun innovatieve ideeën en prototypes testen binnen de veilige en meetbare omgeving van het festival. Ook kunnen ze feedback van gebruikers vragen, voordat ze hun product op de markt brengen.

Ideale testomgeving

Een festival kent uitdagingen op het gebied van onder andere water, voedsel, logistiek, energie en afval. De festivalbezoekers doen wat iedereen doet: ze bewegen, eten en slapen. Het feit dat er een hek om het festivalterrein staat heeft als groot voordeel dat alles meetbaar is. Dit maakt festivals een perfecte testomgeving voor ondernemers om samen te werken aan prototypes en innovaties. Bovendien bereik je een grote doelgroep, jaarlijks zijn er 23 miljoen festivalgangers in Nederland.

In 2 jaar tijd heeft Innofest zo’n 120 ondernemers en 200 studenten verder geholpen door te testen op festivals en bijna 100 andere mkb’ers geïnspireerd, die meekijken achter de schermen.

EEPA award

Doel van de EEPA-award is het belonen van excellente initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De verkiezing brengt succesvolle voorbeelden van goed ondernemerschapsbeleid over het voetlicht en vestigt de aandacht op de belangrijke rol die lagere en regionale overheden, kennisinstellingen, scholen en mkb’ers in de samenleving spelen.

Lees meer en bekijk een filmpje over de prijsuitreiking aan Innofest op ClickNL.

Service menu right