Innovatieve krachten bundelen op InnovatieExpo 2021 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Innovatieve krachten bundelen op InnovatieExpo 2021

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 30 maart 2021 | Gewijzigd op: 30 maart 2021

De InnovatieExpo is een groot evenement op het gebied van innovatie. Vanwege corona is een fysiek event dit jaar niet mogelijk. Maar het verbinden van bedrijfsleven, kennisinstellingen en politiek is volgens InnovatieExpo projectmanager Peter van Rheenen juist groter dan ooit. De InnovatieExpo is daarom dit jaar op 8 april een digitaal event.

"We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van energie, circulaire economie, bouwen en mobiliteit. Door de urgentie van deze uitdagingen is het uitstellen van het evenement geen optie. Ons thema dit jaar is verbinden, versnellen en versterken. Het belang voor bedrijven, organisaties en ook jongeren om het evenement bij te wonen, is dit jaar groter dan ooit", zegt Van Rheenen.

Innovatieve opzet

De innovatieve opzet van het evenement legt de basis voor een gevarieerd programma. Denk aan:

  • een digitale beursvloer;
  • een innovatieparade;
  • digitale ontmoetingsplaatsen voor pitch-sessies van deelnemers; en
  • keynotes en de bijdrage van ministers en staatssecretarissen.

Als bezoeker heeft u zelf de regie om van locatie naar locatie te schakelen.

Eén van de sprekers is de Italiaans-Amerikaanse econome Mariana Mazzucato. Zij is hoogleraar Innovation & Public Value aan de University College London en auteur van onder andere The Entrepreneurial State.

Adviesraad draagt bij aan sterk programma

Een adviesraad met onder andere Constantijn van Oranje, hoogleraar neurologie Eveline Crone en TU Eindhoven voorzitter Robert Jan Smits benadrukt het belang van bestaande innovaties en de bijdrage van jongeren.

"Het is ons gelukt om mbo, hbo, wo-studenten en jonge werkenden in het programma op te nemen. Deze generatie heeft de toekomst en daarmee zijn zij erg belangrijk voor de InnovatieExpo. Zij gaan de bezoekers op 8 april positief verrassen!", licht Van Rheenen toe.

Ook Smits is blij met deze koppeling: "We hebben in Nederland fantastische innovaties. Die zijn te danken aan de goede samenwerking tussen Nederlandse kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid. Deze innovaties staan tijdens de InnovatieExpo centraal. En deelnemers zoeken actief naar mogelijkheden voor opschaling. Daar moet je zeker bij zijn!"

Initiatief van 4 ministeries

De InnovatieExpo is een 2-jaarlijks evenement op initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is medeorganisator van het evenement.

Meer weten?

Lees meer over het programma van de InnovatieExpo of meld u aan op de website van InnovatieExpo 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.