Kansen in luchtvaartsector Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Oman

Meer artikelen
Ondertekening Kansen in luchtvaartsector en luchthavenontwikkeling in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Oman

Gepubliceerd op: 13 september 2018 | Gewijzigd op: 13 september 2018

Nederlandse bedrijven in de luchtvaartsector willen een langdurige en betrouwbare zakenrelatie opbouwen in VAE en Oman. Op 31 augustus 2018 ondertekende een cluster van Nederlandse bedrijven en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een samenwerkingsovereenkomst.

Netherlands Aerospace Group (NAG) is coördinator van dit cluster bedrijven, die zo hun kansen in de VAE en Oman willen verbeteren.

Groei civiele luchtvaartindustrie in Oman en VAE

De groei van de civiele luchtvaartindustrie in Oman en de VAE leidt tot een aanzienlijke groei in de vraag naar luchtvaartgerelateerde producten en diensten zoals:

  • vlootonderhoud
  • beschikbaar stellen van gekwalificeerd personeel
  • opleidingen en trainingen

Boeing en Airbus verwachten de komende jaren 1.200 toestellen in deze regio te verkopen. De lokale luchtvaartmaatschappijen (o.a. Etihad en Emirates) zetten in op aanzienlijke groei en willen zich positioneren als wereldspelers. Omdat alle continenten vanaf hier binnen 6 uur bereikbaar zijn, ontwikkelt deze regio zich in snel tempo tot een belangrijke luchthaven-hub.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Via kennisevenementen, beursdeelname en handelsmissies krijgen Nederlandse bedrijven in de luchtvaartsector de kans hun innovatieve en hoogwaardige producten te presenteren. Deze activiteiten zijn onderdeel van het programma Partners for International Business (PIB) en worden uitgevoerd in de periode van 31 augustus 2018 tot 31 augustus 2021.

Partners for International Business (PIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert dit programma uit in het kader van Partners for International Business, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met PIB programma’s krijgen Nederlandse bedrijven hulp bij het opbouwen van betrouwbare en langedurige zakenrelaties in het buitenland. 

Meer informatie

Gazizah Bahmany, Programmamanager PIB, RVO.nl
T: 088 0421143
E: gazizah.bahmany@rvo.nl

Service menu right