Lancering Ondernemende Minds-testje | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Lancering Ondernemende Minds-testje

Meer artikelen
Ondernemende minds_header
Gepubliceerd op: 25 mei 2021 | Gewijzigd op: 30 augustus 2021

Vorig jaar verscheen het Ondernemende Minds-model (OM-model) van Young Works. Dit model onderscheidt 4 typen jongeren en geeft inzicht in welk beeld ze hebben van ondernemen. Er is nu ook een testje dat de toepassing van het OM-model vergemakkelijkt. 

Het model en stappenplan geven handvatten voor hoe je die verschillende jongeren inspireert en motiveert voor ondernemend onderwijs en ondernemen.

Met het invullen van het testje ontdekken jouw leerlingen of studenten in 10 minuten welk type het beste bij hen past. Als je weet welke types je in je klas hebt, kun je met het stappenplan uit het model aan de slag . 

Ga naar het testje  

Winactie: workshop van Young Works

Ter ere van de lancering van het testje heeft O2LAB een gratis workshop van Young Works verloot. De workshop over het Ondernemende Minds-model werd gewonnen door middelbare school CSG Prins Maurits in Middelharnis. Een Vecon Business school waar in havo 4 de leerlingen kennismaken met ondernemen en een eigen onderneming opzetten. Het idee is om het model te gebruiken in de coachende gesprekken en om de leerlingen te ondersteunen in zelfkennis, zelfreflectie en de ontdekking over 'later'.

O2LAB

Het Ondernemende Minds-model en testje zijn ontwikkeld in opdracht van het O2LAB-programma dat zich richt op het versterken van ondernemerschapsonderwijs.

Meer weten?

Lees meer over het Ondernemende Minds-model.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.