Service menu right

Landbouwondernemers uit de Sahel zoeken samenwerking met Nederland

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 november 2019 | Gewijzigd op: 07 november 2019

Wilt u samenwerken met landbouwondernemers in de Sahel? Dat kan. Graag zelfs, blijkt uit een bezoek van 80 geïnteresseerde ondernemers uit deze regio. Een regio die meer kansen biedt dan menigeen misschien wel denkt.

Afgelopen oktober brachten Afrikaanse ondernemers een bezoek aan Nederland om te leren van onze landbouwsector. Maar ook om handelsrelaties op te zetten. De ondernemers kwamen uit Mali, Burkina Faso, Niger, de Democratische Republiek Congo en Ivoorkust.

Kennis ophalen

De onderwerpen waar de Afrikaanse ondernemers kennis over kwamen opdoen, waren agritech, climate smart agriculture en circulaire landbouw. Gerichte bedrijfsbezoeken werden afgewisseld met thematische workshops en informatiesessies. Die vonden onder andere plaats bij de Universiteit van Wageningen (WUR) en Nyenrode Business Universiteit.

Matchmaking

Maar er was ook ruimte voor matchmaking met Nederlandse bedrijven, tijdens het Francophone Africa Business Forum (FAB Forum) in Utrecht op 15 oktober.

Tijdens het FAB Forum deelden Afrikaanse ondernemers hun ervaringen over de landbouwsector in de Sahel. Zo deelde de vrouwelijke ondernemer Oumou Coulibaly haar ervaringen met het runnen van een succesvol Malinees landbouwbedrijf. Een vertegenwoordiger van de Franse telecomgigant Orange vertelde over de mobiele toepassingen van het bedrijf in West-Afrika. En de diverse handelsdelegaties presenteerden de handels- en investeringsmogelijkheden in hun landen.

Veel interesse

Het FAB Forum werd georganiseerd door de Netherlands-African Business Council (NABC), in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Volgens Marina Diboma van NABC laat deze 5e editie van het FAB Forum zien dat ondernemers uit de Sahel nog steeds veel interesse hebben in zakendoen met Nederland.

Gemist?

Heeft u het evenement gemist maar ziet u toch kansen in samenwerking met Afrikaanse ondernemers? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij kunnen onder meer een gratis marktverkenning voor u doen.