Service menu right

Leningprogramma FMO voor export Argentinië

Meer artikelen
© Luis Argerich - www.landenweb.nl - Zakendistrict Buenos Aires
Gepubliceerd op: 25 juni 2019 | Gewijzigd op: 25 juni 2019

De Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO en de Argentijnse ontwikkelingsbank Banco de Inversión y Comercio Exterior S.A. (BICE) gaan Argentijnse bedrijven financieren voor de aanschaf van Nederlandse kapitaalgoederen. Het programma is vooral bedoeld voor kleinere transacties, vanaf ongeveer € 3 miljoen.

FMO en BICE hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ze stellen een 12-jarig leningprogramma van USD 30 miljoen beschikbaar.

Kansen voor Nederlandse exporteurs en lokaal mkb

Voor deze nieuwe faciliteit werken FMO en BICE samen met Atradius DSB. Het bedrag van USD 30 miljoen wordt gebruikt om de samenwerking tussen Nederlandse exporteurs en lokale mkb-bedrijven in Argentinië te vergemakkelijken. Het gaat - vooral - om kapitaalgoederen die de economische en sociale ontwikkeling van Argentinië ondersteunen.

FMO analyseert de projecten die voor financiering in aanmerking komen, vanuit een duurzaamheidsperspectief. Het gaat om de impact die het project heeft bj het zorgen voor fatsoenlijke banen en de matiging van klimaatverandering.

Het initiatief stelt Argentijnse bedrijven in staat om Nederlandse kapitaalgoederen te verwerven.

Overheidsfinanciering DTIF aanvullend aan leningprogramma FMO en BICE

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven die willen investeren in, of exporteren naar, buitenlandse markten. Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) ondersteunt Nederlandse ondernemers met internationale ambities, die moeite hebben om een financiering rond te krijgen.

DTIF helpt met leningen, garanties en exportfinanciering. Dit fonds zorgt ook voor ondersteuning bij kleinere transacties, vanaf € 300.000, wat vaak lastig is in de praktijk.

Wilt u zakendoen in het buitenland en heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Check de regelhulp om in 3 minuten te weten of u in aanmerking komt voor financiering.

Meer informatie

Lees meer op onze informatiepagina DTIF. Meer weten over het FMO en BICE leningprogramma, kijk op de website van FMO.