Maatschappelijke jaarverslagen PLUS en Philips winnen Kristalprijs 2018

Meer artikelen
Winnaars Kristalprijs 2018
Gepubliceerd op: 30 november 2018 | Gewijzigd op: 30 november 2018

De Kristalprijs 2018 is op 29 november uitgereikt aan 2 winnaars: PLUS en Philips. De maatschappelijke jaarverslagen van deze organisaties blinken uit op het gebied van ketentransparantie.

De bedrijven tonen hun verantwoordelijkheid voor de mogelijke risico's voor de organisatie en de (in)directe gevolgen voor mens, milieu en natuurlijk kapitaal. Behalve de winnaars (foto boven Henriëtte Guest) zijn ook de criteria voor de Transparantiebenchmark 2019 bekend gemaakt.

Inspirerende voorbeelden

"PLUS is in haar sector een ‘best practice’ en het ketenbeheer bij Philips is een inspirerend voorbeeld", zegt Monika Milz, juryvoorzitter van de jaarlijkse Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-prijs. Behalve Plus en Philips waren Unilever en Zeeman genomineerd.

Tweedeling

De jury constateert binnen de 4 voorgedragen nominaties een duidelijke tweedeling: enerzijds 2 multinationals, die traditioneel hoog scoren in de Transparantiebenchmark (Philips en Unilever), anderzijds 2 verrassende organisaties, die zich meer op één of enkele nationale markt(en) richten (PLUS en Zeeman). Vanwege de onvergelijkbaarheid besloot de jury dit jaar 2 Kristalprijzen uit te reiken.

Lees meer op Transparantiebenchmark.nl.

Service menu right