Marc Hendrikse nieuw boegbeeld voor topsector Hightech

Meer artikelen
Marc Hendrikse, boegbeeld topsector Hightech met minister Kamp

Marc Hendrikse is het nieuwe boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Hij volgt per 12 september Amandus Lundqvist op, die vanaf de start in 2012 deze functie bekleedde.

Demissionair Minister Kamp van Economische Zaken maakte de naam van het nieuwe boegbeeld op 12 september bekend tijdens het jaarlijkse roadmapevent van de Holland High Tech community.
Marc Hendrikse is CEO van hightech-toeleverancier NTS-Group. Hij heeft een groot en internationaal netwerk. Als lid van het HTSM-Topteam vertegenwoordigde hij het mkb en was hij trekker van de internationaliseringsagenda.

Koploper samenwerking

Hendrikse: "We hebben als topsector een mooi platform voor non-hiërarchische samenwerking opgezet. Bedrijven, onderzoekers en overheid werken nauw met elkaar samen, stemmen hun doelen op elkaar af en investeren een flink bedrag in die samenwerkingsverbanden. Samen zetten we kennis en innovaties om in kassa: de export van hightech-producten waarmee we geld verdienen. En waarmee Nederland bijdraagt aan een welvarende wereld. In Nederland en dan met name in de hightechsector zijn we wereldwijd koploper samenwerking. Dat is iets om trots op te zijn en te koesteren.”

Meer weten?

Lees het volledig persbericht op de website van Holland High Tech.
Lees meer over de topsector HTSM of bekijk voorbeelden van innovatieve samenwerking die Nederland innovatieleider maken.

Foto: Marc Hendrikse en demissionair Minister Kamp van Economische Zaken.

Service menu right