Marktconsultatie SDE+ 2019 van start

Meer artikelen
GrieneGreide

Tussen 25 mei en 11 juni organiseert Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de marktconsultatierondes over de verschillende categorieën van de Subsidieregeling voor Duurzame Energie (SDE+).

Het PBL adviseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat over verschillende onderdelen van de SDE+ onder andere met deze marktconsultatierondes.

Advies openstelling SDE+ 2019

De conceptadviezen per categorie vindt u op de website van PBL. Op basis van schriftelijke reacties uit de markt en marktconsultatiegesprekken stelt PBL een eindadvies op voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. ECN/TNO en DNV GL ondersteunen PBL daarbij. De minister van EZK besluit aan het eind van het jaar over de openstelling van de SDE+ 2019, categorieën en de bijbehorende basisbedragen.

Reageren

U kunt reageren op het conceptadvies en de onderliggende kostenbevindingen per categorie via de website van PBL. U vindt daar de SDE+ categorieën en data voor de marktconsultatierondes. Tot twee werkdagen voor de marktconsultatiedatum van de betreffende categorie kunt u schriftelijk reageren via de website van PBL.

Ook een persoonlijk consultatiegesprek met PBL, ECN/TNO en DNV GL is mogelijk. U kunt hiervoor een verzoek indienen tot drie werkdagen voor de marktconsultatiedatum. Het gesprek vindt plaats bij ECN/TNO in Amsterdam.

Meer weten?

Service menu right