Marktconsultatie SDE+ 2019 van start

Meer artikelen
GrieneGreide

Gepubliceerd op: 29 mei 2018 | Gewijzigd op: 29 mei 2018

Tussen 25 mei en 11 juni organiseert Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de marktconsultatierondes over de verschillende categorieën van de Subsidieregeling voor Duurzame Energie (SDE+).

Het PBL adviseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat over verschillende onderdelen van de SDE+ onder andere met deze marktconsultatierondes.

Advies openstelling SDE+ 2019

De conceptadviezen per categorie vindt u op de website van PBL. Op basis van schriftelijke reacties uit de markt en marktconsultatiegesprekken stelt PBL een eindadvies op voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. ECN/TNO en DNV GL ondersteunen PBL daarbij. De minister van EZK besluit aan het eind van het jaar over de openstelling van de SDE+ 2019, categorieën en de bijbehorende basisbedragen.

Reageren

U kunt reageren op het conceptadvies en de onderliggende kostenbevindingen per categorie via de website van PBL. U vindt daar de SDE+ categorieën en data voor de marktconsultatierondes. Tot twee werkdagen voor de marktconsultatiedatum van de betreffende categorie kunt u schriftelijk reageren via de website van PBL.

Ook een persoonlijk consultatiegesprek met PBL, ECN/TNO en DNV GL is mogelijk. U kunt hiervoor een verzoek indienen tot drie werkdagen voor de marktconsultatiedatum. Het gesprek vindt plaats bij ECN/TNO in Amsterdam.

Meer weten?

Service menu right