Service menu right

Nederland actief in onderzoek naar coronavirus

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 17 maart 2020 | Gewijzigd op: 24 maart 2020

Nederlandse onderzoekers krijgen veel geld voor onderzoek naar het coronavirus van de Europese Commissie. Die had een extra call uitgezet voor onderzoek naar diagnostiek, behandelmethoden en vaccins tegen dit virus.

In de korte periode dat de oproep open stond, dienden maar liefst 91 Europese samenwerkingsverbanden een voorstel in.

Financiering

De Europese Commissie financiert 17 voorstellen. Hiervoor heeft de EC in totaal € 47,5 miljoen vrijgemaakt. Nederlandse partijen zijn met 18 deelnames betrokken bij 9 van de goedgekeurde voorstellen. Daarmee haalden de Nederlandse onderzoekers maar liefst € 7,5 miljoen binnen. De slaagkans voor deelname van Nederlandse partijen was ruim 56%, bij een gemiddelde slaagkans voor alle deelnemers van 23,8%. De coördinatie van 2 van de goedgekeurde voorstellen ligt bij een Nederlandse partij.

Oproep Innovative Medicines Initiative

Heeft u nog een voorstel voor onderzoek naar het coronavirus? De call voor onderzoeksvoorstellen (geen vaccins) van het Innovative Medicines Initiative voor het coronavirus staat nog open tot 31 maart 2020. Meer informatie over de call vindt u op de website van het Innovative Medicines Initiative. Uiteraard zijn de adviseurs van team IRIS beschikbaar voor advies en feedback op uw conceptvoorstel.