Nederland en Duitsland lanceren samenwerking op duurzame mobiliteit | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nederland en Duitsland lanceren samenwerking op duurzame mobiliteit

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 april 2021 | Gewijzigd op: 09 april 2021

Tijdens een virtueel kick-off evenement op 25 maart is het officiële startsein gegeven voor de publiek-private samenwerking duurzame mobiliteit tussen Nederland en Duitsland. Als eerste gaan de landen werken aan oplossingen voor duurzaam transport langs de logistieke corridors en het ontwikkelen van oplossingen voor het slim laden van elektrische voertuigen.

Marc Hendrikse, voorzitter van Topsector HTSM: “Zowel Duitsland als Nederland staan voor een grote opgave om hun mobiliteit aan te passen aan de overeengekomen Europese doelstellingen. Door de krachten van beide landen te bundelen, kunnen wij deze uitdaging aangaan. Vandaag versterken we de samenwerking tussen onze twee landen op het gebied van technologie en innovatie, die 10 jaar geleden begon en onlangs een nieuwe impuls kreeg met het Nederlands-Duitse Innovatiepact."

Digitaal samenwerkingsplatform

Het digitale platform Sustainable Mobility Cooperation – Germany & The Netherlands is opgezet met als doel een Duits-Nederlandse community te creëren op het gebied van duurzame mobiliteit. Met ondersteuning van dit digitaal platform bouwen de landen aan verdere samenwerking.

Doelstellingen van het platform zijn:

  • Het uitwisselen van informatie en ervaringen op duurzame mobiliteit;
  • Het bevorderen van zakelijke 1-op-1 contacten tussen bedrijven en instanties;
  • Het bespreken en initiëren van projectideeën (binnen afgebakende thema’s);
  • Het informeren van deelnemers over toekomstige (fysieke en digitale) acties en evenementen.

Meer weten?

In Nederland kunt u voor vragen en ondersteuning terecht bij zowel RVO als RAI Automotive Industry NL. In Duitsland kunt u voor vragen en ondersteuning terecht bij het Nationale Plattform Zukunft der Mobiltät (NPM).

Bekijk de contactinformatie op de community.

Deze samenwerking wordt ondersteund door zowel de Duitse als Nederlandse overheid. 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.