Nederland trapt techbeurs CES af met meeste deelnemers ooit | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nederland trapt techbeurs CES af met meeste deelnemers ooit

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 7 januari 2021 | Gewijzigd op: 07 januari 2021

Op maandag 11 januari 'vertrekken' ruim 90 Nederlandse bedrijven naar de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). De beurs vindt dit jaar digitaal plaats en duurt maar liefst 5 weken. De kick-off is online live te volgen door publiek en pers.

De Nederlandse deelname aan de CES is de grootste ooit. Staatssecretaris Mona Keijzer en start-upambassadeur Constantijn van Oranje van Techleap.nl, zullen deze deelname op maandag 11 januari officieel lanceren tijdens de kick-off.

Uitdagingen en kansen van het buitenland

Uitbreiding naar het buitenland is voor Nederlandse groeibedrijven een van de grootste uitdagingen waar ze ondersteuning bij willen. Dit blijkt uit een onderzoek van Techleap.nl (2019). Daarom organiseren het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deze beursmissie, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De CES is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor zo'n 170.000 bedrijven en investeerders uit ongeveer 160 landen. De deelnemers hebben vooraf professionele begeleiding gekregen om hun bedrijf zo effectief mogelijk te promoten.

Welke bedrijven gaan er mee?

Bekijk de volledige lijst van Nederlandse deelnemers (pdf, Engelstalig).

Programma kick-off

De online kick-off begint om 16:00 uur (Nederlandse tijd).

TijdOnderdeel
16:00 uurOpening door Mona Keijzer, Constantijn van Oranje en Gary Shapiro, directeur van CTA (de Amerikaanse branchevereniging voor techondernemers) en Karen Chupka, CEO van CES.
 Talkshow met deelnemende bedrijven, onder andere:
  • Het bedrijf Tover dat met hun Tovertafel mensen met dementie en verstandelijke beperkingen stimuleert;
  • Qblox, een bedrijf dat een manier ontwikkeld heeft om de quantumcomputer snel en betrouwbaar aan te sturen.
 Lancering Netherlands CES Innovation Roadshow, waarbij deelnemende bedrijven verschillende interessante landen digitaal bezoeken. Zo ontmoeten zij mogelijke klanten en investeerders (meer informatie hieronder).
 Rondetafelsessie met durfinvesteerders uit Silicon Valley, georganiseerd door Silicon Valley Bank en het Nederlandse consulaat-generaal in San Francisco.

Kick-off online bijwonen?

Volg de kick-off van de Nederlandse deelname aan de CES 2021 via de livestream.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.