Nederlands paviljoen op Dubai EXPO 2020 regelt zijn eigen klimaat

Meer artikelen
Ontwerp van het Nederlands paviljoen tijdens de EXPO 2020 in Dubai
Gepubliceerd op: 12 december 2018 | Gewijzigd op: 12 december 2018

Een eigen biotoop met een circulair klimaatsysteem: zo gaat het Nederlands paviljoen op de Dubai EXPO 2020 eruit zien. Het paviljoen wil de bezoeker de verbindingen tussen water, energie en voedsel laten ervaren. RVO.nl is opdrachtgever van het paviljoen.

Tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai. De organisatie verwacht 20 tot 25 miljoen bezoekers. Het Nederlandse paviljoen wil de Nederlandse publieke en private sector in Dubai een platform bieden. Een consortium van 4 bedrijven gaat het paviljoen ontwerpen en bouwen.

Minimale ecologische voetstap

Bovenstaande video geeft een indruk van hoe het paviljoen er tijdens de Dubai EXPO 2020 uit moet zien. Het paviljoen produceert zijn eigen water, energie en voedsel. De materialen voor de bouw en het interieur worden gehuurd. Zo blijft de ecologische voetstap beperkt tot het minimum.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is trots op het ontwerp. "Daarmee laten we zien waar Nederland voor staat. Integrale oplossingen, verbindend en uniek, en uiteraard met water, energie en voedsel waar we koplopers in zijn."

Dubai EXPO 2020 en kansen voor u

De wereldtentoonstelling biedt ook 4 concrete kansen voor u als ondernemer:

  1. Uiterlijk in het eerste kwartaal van 2019 zijn er nog een of meerdere aanbestedingen voor de exploitatie van het paviljoen. Ook worden de mogelijkheden voor sponsoring binnenkort gepubliceerd op www.tenderned.nl.
  2. Bij de opbouw van de wereldtentoonstelling start de organisatie met aanbestedingen en andere inkoopprocedures. Die kunnen ook interessant zijn voor uw bedrijf.
  3. Lees ook ons bericht van 16 oktober over de kansen die het Expo Live Fund, het subsidiefonds van de wereldtentoonstelling in Dubai, u kan bieden.
  4. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op met het projectteam dat bezig is met de voorbereidingen voor de Nederlandse deelname aan de Dubai Expo.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse inbreng op de wereldtentoonstelling op Rijksoverheid.nl en Dutchdubai.

De Engelstalige brochure Dubai World Expo 2020 (pdf) geeft meer informatie over de expo zelf.

Service menu right