Nederlandse bedrijven werken samen aan voedselzekerheid in de Golfregio | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nederlandse bedrijven werken samen aan voedselzekerheid in de Golfregio

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 18 december 2020 | Gewijzigd op: 18 december 2020

Een cluster Nederlandse bedrijven werkt de komende jaren samen om zich te positioneren in de Golfregio. De focus ligt op duurzame kassenbouw en indoor farming. Het doel is om met duurzame en innovatieve technologieën de Golfregio meer zelfvoorzienend te maken in voedsel.

Op 14 december 2020 ondertekende het cluster een publiek-private samenwerkingsovereenkomst van het programma Partners for International Business (PIB). Het cluster richt zich op kennisoverdracht, netwerkopbouw en het positioneren van Nederlandse bedrijven uit de horticultuursector.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Golfregio kent veel uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel. Meer dan 80% van het voedsel wordt bijvoorbeeld geïmporteerd. Zelfvoorziening op het gebied van de voedselproductie staat daarom hoog op de agenda. De coronapandemie heeft deze behoefte nog groter gemaakt.

De vraag naar voedselzekerheid en zelfvoorziening kent niet alleen uitdagingen, maar biedt ook kansen voor Nederlandse bedrijven. Het PIB-cluster wil dan ook zorgen dat Nederland een onmisbare partner wordt in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Qatar. Dit gaan ze doen door duurzame, hoogwaardige en innovatieve technische (langetermijn)oplossingen aan te bieden op het gebied van water en klimaat.

Meer weten?

Het PIB-cluster bestaat uit de volgende bedrijven: Certhon, Priva, Bom Group, Hatenboer, Koppert Biological Systems, Signify, Viscon, Logiqs en Artechno Growsystems.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met RVO:

Gazizah Bahmany - Programmamanager PIB
E: gazizah.bahmany@rvo.nl
 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert het programma Partners for International Business (PIB) uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse zaken.

Verdiep u via onze evenementen

Bent u benieuwd wat de ontwikkelingen in de Golfregio voor u kunnen betekenen? Reserveer dan alvast 22 januari 2021 in uw agenda voor het digitale evenement Gulf Business Dialogue. Of meld u aan voor de virtuele handelsmissie met minister Kaag van 15 tot en met 26 februari 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.