Service menu right

Nederlandse Eurostars scale-ups succesvol in ophalen seedfunding

Meer artikelen
 protifarm_header
Gepubliceerd op: 23 december 2019 | Gewijzigd op: 08 januari 2020

Twee Nederlandse deelnemers aan Eurostars die duurzame vleesvervangers produceren, kunnen opschalen dankzij een extra investeringsimpuls van investeringsfondsen.

Beide bedrijven bieden oplossingen voor de almaar toenemende vraag naar duurzame en gezonde voeding.

Weinig kweekruimte en water nodig

De Ermelose high-tech scale-up Protifarm is wereldwijd pionier in de productie van duurzame ingrediënten verkregen uit insecten. Het bedrijf kweekt insecten door toepassing van 'vertical farming' in lagen boven elkaar. Hierdoor is weinig kweekruimte en amper water nodig. Ook de CO2- en stikstofuitstoot is beperkt.

Met een miljoeneninvestering van Oost NL en andere investeerders kan Protifarm solide doorgroeien en verder inzetten op R&D.

Stamceltechnologie

Ook hightech scale-up Meatable wist kapitaal te verwerven. Meatable produceert duurzaam 'vlees' met behulp van stamceltechnologie. Een groep Venture Capital-fondsen heeft, mede op basis van het Eurekalabel en de Eureka/Eurostarssubsidie ter waarde van € 500.000, voor $ 10 miljoen aan seedfunding toegezegd.

Het bedrijf verhuisde afgelopen zomer naar de DSM-campus om hun technologie verder te ontwikkelen.

Meer weten?

Lees meer over Eurostars. Wilt u meer weten over het online indieningsproces voor het Eurostarsprogramma? Bent u ook geïnteresseerd in advies en tips om uw projectvoorstel te verbeteren? Neem dan deel aan het Eurostars-webinar op 21 januari!