Nederlandse sector elektrisch rijden inspireert Polen

Meer artikelen
Polen geïnspireerd door Nederlandse elektrische mobiliteitssector

Gepubliceerd op: 5 juli 2018 | Gewijzigd op: 5 juli 2018

Elektrische mobiliteit staat in Polen nog in de kinderschoenen. Onlangs bezocht een Poolse delegatie met grote interesse een bezoek aan de Nederlandse elektrische mobiele sector. In drie dagen kregen de polen een goed overzicht van de ontwikkelingen en de stand van zaken in Nederland.

De delegatie bestond uit afgevaardigden van het ministerie van energie, tot gemeenten en bedrijven. "We zijn hier om kennis op te doen en te leren van de praktijkervaring die in Nederland ruimschoots aanwezig is". Dat zei Katarzyna Sob├│tka-Demianowska van het Poolse energie bedrijf Orlen, dat vele tankstations in onder meer Polen en Duitsland bezit.

Win-win

Nederland is een van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit en is, in vergelijking met de meeste andere landen, een paar stappen verder in de adoptiecurve. Veel landen kijken naar Nederland omdat er veel kennis en ervaring is.

Er lopen meerdere samenwerkingsverbanden met landen binnen en buiten Europa die leiden tot een win-win situatie voor zowel Nederland als de samenwerkingspartner.

Kansen in Polen

De wil om elektrische mobiliteit in Polen te laten groeien is recent vertaald in het rapport E-mobility in Poland as a business opportunity. RVO.nl bracht dit rapport uit. De bevindingen van dit rapport komen tijdens een seminar van RVO.nl in september aan bod.

Interesse in het seminar? Neem contact op met Mihill Luli (RVO.nl) of Martin van Buren (NL-se ambassade in Warsaw).

Meer weten?

Service menu right